Brugs Belfort prijkt op nieuwe zilveren herdenkingsmunt van twintig euro

26
Feb
2020

In 2020 viert de Brugse binnenstad de 20ste verjaardag als UNESCO-werelderfgoed. De Koninklijke Munt van België wil deze speciale verjaardag in de verf zetten met de uitgifte van een zilveren gedenkmunt met de heel toepasselijke waarde van… twintig euro.

De voorzijde van deze nieuwe herdenkingsmunt is geïnspireerd op het officiële verjaardagslogo dat - speciaal voor deze Unesco-erkenning - door Stad Brugge werd ontworpen en waarop Luc Luycx, de huisgraveur van de Koninklijke Munt van België, verder improviseerde in nauwe samenwerking met Stad Brugge. Hierop prijkt een gestileerde afbeelding van het statige Brugse Belfort met zijn hallen.

'Koestermunt' voor de Bruggelingen

Burgemeester Dirk De fauw: “We zijn ervan overtuigd dat dit zilveren kleinood niet alleen de muntverzamelaars zal bekoren, maar dat deze splinternieuwe uitgifte van de Koninklijke Munt van België ook bij de Brugge-liefhebbers in de smaak zal vallen. Het Brugse Belfort staat centraal in deze gravure en symboliseert de pracht van onze stad. Dit is dus niet alleen een gedenkmunt, maar ook een ‘koestermunt’ voor ons.”

Schepen van Monumentenzorg Franky Demon: “Sinds 30 november 2000 is de historische binnenstad erkend als werelderfgoed. Een prestigieuze titel die Brugge daardoor sindsdien een extra culturele en toeristische glans geeft, maar die ons ook erover doet waken dat we goed omspringen met het behoud en het herstel van ons erfgoed én kwaliteitsvolle nieuwbouw in onze unieke stad perfect integreren. De uitgifte van deze mooie herdenkingsmunt is een ideale gelegenheid om daar nog eens bij stil te staan.”

Specificaties van de munt ‘Brugge - Historische binnenstad 20 jaar werelderfgoed’:

- Metaal: Zilver (925/1000)
- Gewicht: 22,85  gram
- Diameter: 37 mm
- Kwaliteit: Proof 
- Max. oplage: 2.500 exemplaren

Advies verkoopprijs: 54,95 euro

Vanaf woensdag 26 februari 2020 om 9.00 uur start de verkoop van deze speciale herdenkingsmunt.

Meer info op www.herdenkingsmunten.be


Herdenkingsmunten.be is dé officiële producent van het Belgische muntgeld voor de Belgische Staat en de enige officiële verdeler van de Belgische circulatie- en verzamelaarsmunten.