39ste VN Detective- en Thrillergids

15
jun
2018

Het spannende boek blijft een zeer geliefd genre. Veel mensen lezen enkel boeken in de zomer, als ze met vakantie zijn. En dan kiezen ze meestal voor spannende boeken. Om die reden publiceert Vrij Nederland elk jaar net voor de zomer haar Detective- en Thrillergids. Daarin bespreken ze de interessantste spannende boeken die het afgelopen jaar in het Nederlands verschenen. De meeste daarvan zitten ook in onze collectie. Op titelniveau tonen wij in onze catalogus ook hoeveel sterren het boek kreeg in de Thrillergids.

Elk jaar gaat de redactie van de VN Detective- en Thrillergids ook op zoek naar de "Thriller van het jaar". Die eer gaat dit jaar naar "De nachtploeg" van Michael Connelly. Zeven andere boeken kregen ook nog vijf sterren (dat is de hoogste notering dat een boek kan krijgen in de gids) toebedeeld: "Een erfenis van spionnen" van John le Carré, "Gangsterstraat" van Tod Goldberg, "Marionet" van Daniel Cole, "De vrouw in de spiegel" van Dennis Lehane, "Drie uur" van Anders Roslund, "Schitterende dieren" van Lawrence Osborne en "De belofte" van Friedrich Dürrenmatt (dat door Sean Penn eerder al verfilmd was tot "The Plegde", met Jack Nicholson in de hoofdrol).

De hele zomer lang vind je in Hoofdbibliotheek Biekorf een grote boekenstand met deze en nog veel andere spannende boeken. Veel leesplezier!

Deel deze pagina