Visser tot Vork

Visser tot vork

De campagne Visser tot Vork zet jaarlijks gedurende een vijftal weken 'vis van bij ons' in de kijker. De campagne ondersteunt zo de lokale vissers en de visserijsector.
Een aantal visambassadeurs draagt de boodschap uit. Deze visambassadeurs werden geselecteerd op basis van duurzaamheid. 

In de voorbije campagne, die liep van 28 augustus tot en met 1 oktober, viel onder meer het volgende te beleven:

  • Bij 46 Brugse visambassadeurs kon je proeven van het lekkerste dat de Noordzee ons te bieden heeft. 
  • Een wedstijd waarbij hobbykoks een gerechtje met de vis van het jaar (schartong) bereidden. Voorzitter van de jury was sterrenchef Geert Van Hecke.
  • Een slotevent op 1 oktober. Op de locatie van de vroegere vismijn stonden veertien getalenteerde chefs klaar om de smaakpapillen te verwennen met de lekkerste viscreaties. Het werd een overrompelend succes! Meer dan 10.000 mensen namen deel.

De actie ‘Visser tot Vork! Proef vis van bij ons’ is een initiatief van Flavourite Bruges (Stad Brugge), samen met Provincie West-Vlaanderen, Visit Bruges, Rederscentrale, Brexit Adjustment Reserve, Visgro vzw (de Beroepsorganisatie van de Vissector) en VLAM.