Aangiftezuil voor fietsdiefstallen in het Fietspunt (station)

10
May
2019

De stationsomgeving is de hotspot bij uitstek met betrekking tot het fenomeen fietsdiefstal. Niet zo verwonderlijk met een capaciteit en concentratie van een 6000-tal fietsen in totaal.
Het aantal fietsdiefstallen in Brugge neemt af, maar toch komen er nog extra maatregelen.

In het Fietspunt in het station staat voortaan een zuil waarop je online aangifte kunt doen van de diefstal van je fiets. Zo is er geen verplaatsing meer nodig naar een politiekantoor. 

Slachtoffers van fietsdiefstal kunnen, na aangifte te hebben gedaan gedurende 2 maand gratis gebruik maken van een EHBF-fiets (Eerste Hulp Bij Fietsdiefstal). Die fiets verkrijg je bij het Fietspunt.

Vervangfiets

Een vervangfiets dus waardoor slachtoffers toch gratis en onmiddellijk hun verplaatsing kunnen maken. Bovendien hoeven slachtoffers hierdoor niet meteen een nieuwe fiets te kopen en is er nog kans dat hun fiets intussen wordt teruggevonden. 

Naast het aangeven van fietsdiefstallen kan de zuil ook gebruikt worden om bv. info op te zoeken rond fietsdiefstalpreventie, kan je de website van de politie raadplegen en kan je zien waarvoor je allemaal bij het fietspunt terecht kan.

Contactinformatie