Aanpassing afsprakensysteem Brugse recyclageparken

27
dec
2021

Bij de heropening van de recyclageparken na de eerste coronalockdown in het voorjaar van 2020 voerde Stad Brugge een reservatiesysteem in. Voor een bezoek aan het recyclagepark moet men sindsdien een afspraak maken online of via het Huis van de Bruggeling, zodat het maximale aantal aanwezigen beperkt blijft en de social-distance in het recyclagepark gegarandeerd kan worden.

Uit een evaluatie van het reservatiesysteem blijkt dat heel wat Bruggelingen hier positief tegenover staan. Een bezoek op afspraak verloopt rustiger, er is meer ruimte om tot dicht bij de containers te rijden en de parkwachter kan een betere dienstverlening bieden.
Daartegenover staat dat het maken van een afspraak voor sommige bezoekers een drempel is, of dat men niet altijd kan langskomen op het gewenste moment.

Op basis van deze evaluatie voert Stad Brugge vanaf maandag 3 januari 2022 volgende wijzigingen in:

  • het recyclagepark van Sint-Pieters is vanaf dan enkel te bezoeken op afspraak;
  • het recyclagepark van Sint-Michiels kan men op vrijdagnamiddag en op zaterdag terug zonder afspraak bezoeken (van dinsdag tot vrijdagmiddag blijft een afspraak dus wel nodig);
  • het recyclagepark van Zeebrugge is enkel nog open van donderdagmiddag tot en met zaterdag en is op die momenten steeds zonder afspraak toegankelijk.

Een afspraak maak je het snelst via de website van Stad Brugge, maar het kan ook telefonisch via het Huis van de Bruggeling op 050 44 8000. Vanaf 2022 kan men tot een half uur voorafgaand aan het gewenste bezoek online een afspraak boeken.

Persoonlijk account

Vanaf 3 januari 2022 verloopt het maken van een afspraak via het reservatieplatform van de beheerder van het diftarsysteem (INOVIM). Men kan er gemakkelijk zonder account een afspraak plannen, maar het maken of annuleren van een afspraak gaat nog vlotter als men een persoonlijk account aanmaakt. Via deze account krijgt men ook een overzicht van de geplande afspraken, de bezoekershistoriek en kan men nazien hoeveel gratis kilogram in de betalende zone men reeds opgebruikte.

De controle van de afspraak aan de parkingang gebeurt voortaan automatisch via de identiteitskaart (eID) of de toegangskaart die men ook gebruikt om het park binnen te rijden.