Evenementen op de Kinderboerderij

Beestige Erfgoeddag

Op 23 april 2023 is het Erfgoeddag en wordt het een beestige bedoening in Brugge. Op de kinderboerderij wordt het dierenrijk ook extra in de verf gezet met verschillende leuke activiteiten. Op verschillende tijdstippen zijn demonstraties en workshops over het hele domein. De tijdstippen zullen op het domein van de Kinderboerderij uithangen. Hieronder een overzichtje.

Bekijk onze demonstraties en onze workshops.

Demonstraties

Schapen hoeden

Heb je ooit al gezien hoe aandachtig een hond naar de herder kijkt en luistert en zo de schapen in de juiste richting stuurt?


Schapen scheren op ambachtelijke wijze

Onze schaapscheerder gaat met een schaar onze schapen scheren op de manier zoals dat vroeger werd gedaan.Wol spinnen

Van die zachte wol worden met een spinnewiel draden gesponnen. Misschien is de warme pull die jij aanhebt wel van schapenwol gemaakt?


Hoef bekappen

Ons paard en onze ezel krijgen een professionele manicuren en pedicure van een hoefbekapper. Heb je dit altijd al eens willen zien? Dan is dit het moment.


Lederbewerking

Schoenen en zetels in leer kennen we allemaal. Maar hoe wordt dit gemaakt? Wat kan je nog maken met dit veelzijdige product? Kom het zien op deze dag.Dierenverhalen

Een groep enthousiaste vertellers komt leuke, spannende en grappige verhalen over dieren vertellen. Laat je meeslepen door de Op-Lichters!


Volksspelen

Wie kent er ze niet? De sjoelbak, het tonspel, kegelspel en nog meer oude Vlaamse volksspelen. Ben je handig? Of wil je gewoon plezier maken op een ouderwetse manier? Kom onze dierlijke volksspelen dan zeker uitproberen!

 

Kindergrime

Laat je kapoen omtoveren tot een beestig boerderijdier. Schapen, varkens, kippen en vossen, alles kan!Workshops

Lederbewerking

Kinderen kunnen onder leiding van een lederbewekrer zelf een lederen sleutelhanger maken!Inhuldinging SLE Label

Steunpunt Levend Erfgoed komt op voor het bewaren van oude en streekeigen rassen. SLE heeft een bijzonder label voor 'Levend Erfgoedhoven' om waardevolle initiatieven rond levend erfgoed te erkennen en te ondersteunen. In Vlaanderen zijn er nu negen.
Kinderboerderij De Zeven Torentjes wordt op 23 april het tiende Levend Erfgoedhof!
Op de Kinderboerderij zijn al heel wat oude streekeigen rassen aanwezig: een Vlaamse geit, Houtlandschapen, West-Vlaams Rood rund en nog veel meer.