Algemene terugblik op Buurt aan de beurt BIS

In 2022 bezochten de burgemeester en schepenen voor de tweede maal de Brugse buurten tijdens Buurt aan de Beurt Bis.
Na de ontmoeting in 2019 was het tijd voor een update en ondertussen maakten we van de gelegenheid gebruik om het bestuur en de inwoners van Stad Brugge terug met elkaar in contact te brengen.

Buurt aan de Beurt BIS

… vierde 50 jaar fusie met de deelgemeenten

De coronapandemie zorgde ervoor dat de 50ste verjaardag van de fusie met de deelgemeenten in 2021 in stilte voorbijging. Buurt aan de Beurt bracht daar verandering in. Tijdens elk bezoek werd de deelgemeente in de kijker gezet met een fantastische terugblik ’50 jaar…’, vormgegeven door Stadsarchief Brugge.

… bracht mensen samen

Buurt aan de beurt is meer dan een ontmoeting tussen het bestuur en de inwoners van Brugge. Het is eveneens een belangrijke doelstelling om buren met elkaar in contact te brengen. Aan de stand van Brugse Buurten maakte je kennis met de gangmakers van de buurtcomités. Een drankje en een portie friet zorgden voor de nodige gezelligheid, wat ervoor zorgde dat velen bleven ‘plakken’ en babbelen met mensen uit de buurt.

… zocht buurtideeën en -vragen!

Hoe meer het stadsbestuur weet wat leeft in de Brugse buurten, hoe beter ze rekening kunnen houden met de inwoners van hun stad. Bij elke Buurt aan de beurt-halte werd de buurt voordien bevraagd:

  1. Hoe beleef jij jouw buurt? met deze vraag kwamen de sterke en minder sterke punten van elke buurt aan het licht. Een duidelijk signaal vanuit de buurt wat moet blijven én wat toch wat meer aandacht verdient.
  2. Ideeën voor de buurt: de Stad biedt veel mogelijkheden om de buurten van Brugge groener, mooier, duurzamer en warmer te maken. Wij gingen na van welke initiatieven jullie het meest fan zijn.
  3. Vragen voor burgemeester en schepenen: Buurt aan de beurt staat voor dialoog tussen stadsbestuur en inwoners. Om zeker te zijn dat jouw vraag tot bij de juiste persoon kwam, kon je op voorhand al een vraag indienen voor de burgemeester en schepenen.

… kreeg Robin the Rope op bezoek

Robin The Rope reist met kinderen door hun buurt en ontdekt zo beetje bij beetje de leukste plekken in de buurt. Robin daagde de kinderen van elke buurt uit om een leuke, unieke of hun favoriete plek te tekenen.
Tijdens Buurt aan de Beurt konden we alle kunstwerken en tekeningen bewonderen en werden de kinderen bevraagd over hun favoriete plek.

Jouw buurt is elke dag van belang

Wacht niet tot de Buurt aan de beurt-karavaan nog eens halt houdt. Stel je vragen of meld je suggesties voor de Stad, haar diensten en haar dienstverlening via het Meldpunt. Zoek naar inspiratie om mee je buurt groener, mooier en warmer te maken en maak van een goed idee een strak plan! Blijf altijd op de hoogte via jouw deelgemeentesite.