An Evening With Randy Newman

8ed3fb61-5374-4036-ba8a-314332f48326.jpeg Deze voorstelling werd verplaatst naar aanleiding van de recentste risico-inschatting van de verdere verspreiding van het coronavirus. 

Randy Newman is weer helemaal terug. Tijdens zijn uitgebreide wereldtournee, komt hij zijn belofte na en maakt hij op 12 april 2022 ook een tussenstop in onze Koninklijke Stadsschouwburg. Randy Newmans muzikale meesterwerken zijn intussen wereldwijd bekend, bovendien door verschillende generaties fans. Met zijn indrukwekkende repertoire songs – gaande van zijn onvergetelijke filmmuziek tot hartverscheurende en satirische hits – behoort Newman tot één van de groten.
 
Het grote publiek omarmt de Amerikaanse singer-songwriter om zijn scherpe, ontroerende, ironische en soms sarcastische teksten. Zijn teksten bulken van de ironie en kunnen binnen één strofe ongegeneerd op de lachspieren werken en (even later) onverhoeds naar de keel grijpen.


Randy Newman begon zijn carrière als tiener: als songwriter achter de schermen waarbij hij vele hits schreef voor andere artiesten. In de jaren zeventig brak Newman door met zijn eigen hits ‘Short People’ en ‘Rider In The Rain’, onder zijn eigen naam. Ook de albums ‘Little Criminal’, het controversiële ‘Good Old Boys’ en de in 2008 uitgebrachte ‘Harps and Angels’ werden universele successen.
 
Sinds de jaren tachtig legt Newman zich ook toe op het componeren van filmmuziek en het schrijven van soundtracks voor onder meer Toy Story, A Bug’s Life en Monsters Inc. Twee Academy Awards voor Best Original Song, twintig Oscar nominaties, zes Grammy Awards en een ster op de Hollywood Walk of Fame, maken Newman tot één van de meest succesvolle Amerikaanse singer-songwriters ooit. Inmiddels staan er meer dan 35 albums op zijn naam en beschikt hij dan ook over een immens repertoire.

Voor de hardcore fans: ‘Lonely At The Top’, ‘Short People’, ‘Mama Told Me Not To Come’, ‘You Can Leave Your Hat On’, ‘Rider In The Rain’, ‘Rednecks’, ‘Birmingham’, ‘Marie’ ‘Sail Away’ of ‘My life is good’ zijn maar enkele staaltjes van zijn kunnen.
 
Randy Newman heeft zijn absurdistische en satirische songs ondertussen al meer dan 50 jaar geperfectioneerd. En nu is onze favoriete sardonische artiest daar met zijn elfde langspeler ‘Dark Matter’ en laat hij horen dat er nog altijd geen sleet zit op zijn unieke universum. Negen nieuwe songs over de broers Kennedy, de bekende en de minder bekende Sonny Boy Williamson, Vladimir Poetin en een song in een pure rock-operastijl zoals alleen de meester dat kan.
 
Dit en nog veel meer valt je ten deel tijdens een innemende ‘Evening with …’, tenminste wanneer je opnieuw een ticket weet te scoren voor dit ‘uitgesteld’ concert van dit onevenaarbaar popicoon Randy Newman.
 
 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Wanneer

di 12 april 2022 van 20:00 tot 21:30

Waar

Stadsschouwburg Brugge

Vlamingstraat 29
8000 Brugge

Prijs

€50

Basistarief: 50,00 €; Basistarief Rang 2: 45,00 €; Basistarief Rang 3: 35,00 €; Basistarief Rang 4: 30,00 €; Jongerentarief (t.e.m. 25 jaar) Rang 1: 25,00 €; Jongerentarief (t.e.m. 25 jaar) Rang 2: 22,50 €; Jongerentarief (t.e.m. 25 jaar) Rang 3: 17,50 €; Jongerentarief (t.e.m. 25 jaar) Rang 4: 15,00 €

Reserveren

Organisatie en contact

Cultuurcentrum Brugge