Applaus: 190 Brugse animatoren zorgen voor de échte vakantie!

29
jul
2019

190 jongeren staan deze zomer op het speelplein in Brugge om meer dan 2.000 kinderen een machtige zomer te laten beleven. Vandaag, tijdens de Dag van de Animator, zet ik graag de inzet en het enthousiasme van onze animatoren in de schijnwerpers”, vertelt schepen van Jeugd Mathijs Goderis.

80 jobstudenten en 110 vrijwilligers kiezen er deze zomer voor om in hun eigen vrije tijd animator te zijn op één van de zeven pleinen van vakantiewerking Kwibus in samenwerking met Oranje vzw. De vrijwilligers, vanaf 16 jaar, doen dat zelfs tegen een kleine onkostenvergoeding. Gewoon, omdat ze het leuk en belangrijk vinden. Daarbij krijgen ze ondersteuning van de jobstudenten die 18 jaar of ouder zijn en al heel wat jeugdwerk- of animatorervaring achter de rug hebben.


“Het is niet vanzelfsprekend wat jongeren doen en dat verdient onze appreciatie!” zegt Mathijs Goderis. “Ik herinner me zelf nog mijn tijd in de vakantiewerking en weet dat animatoren in de eerste plaats spelen met de kinderen, maar ze regelen ook de administratieve molen zoals de inschrijvingen en betalingen. Ze dragen zorg voor de kinderen en troosten ze wanneer ze ’s ochtends soms hun ouders moeten achterlaten.”

11 uur aan de slag

“Met een filmpje dat we vandaag lanceren (https://vimeo.com/349861586 ), tonen we aan dat animator écht een fulltime job is, meer zelfs…  Op een gemiddelde vakantiedag is een animator 11 uur op het speelplein aan de slag en dat doen ze met plezier. Want nadat de kinderen naar huis zijn of slapen, wordt er samen opgeruimd en gepoetst, wordt er voorbereid voor de volgende dag en denken ze na hoe de volgende vakantiedag nóg leuker kan zijn voor de kinderen.”

Tip: Ouders kunnen ook hun applaus uploaden voor alle animatoren in Brugge en Vlaanderen via https://dagvandeanimator.be/

Deel deze pagina