Archiefbank Brugge doorzoekbaar via www.erfgoedbrugge.be

8
jul
2020

Archiefbank Brugge, een product van de Brugse firma Vanden Broele Productions, is al enkele jaren een begrip in de wereld van het stamboomonderzoek. De website lokt jaarlijks duizenden bezoekers. Sommige daarvan zijn afkomstig van de andere kant van de wereld.

Sinds kort is deze virtuele leeszaal van het Stadsarchief Brugge, doorzoekbaar via www.erfgoedbrugge.be, de portaalsite van het Brugs cultureel erfgoed. Dit betekent een aanzienlijke uitbreiding voor Erfgoed Brugge want het gaat over maar liefst 688 205 documenten die erbij komen: akten burgerlijke stand en bevolkingsregisters van Brugge en deelgemeenten, aanplakbrieven uit de Eerste Wereldoorlog, poortersboeken en overlijdensberichten. Ze bevatten een schat aan informatie, vooral voor mensen die op zoek zijn naar personen.

Enkel de beschrijvingen zijn raadpleegbaar via Erfgoed Brugge, voor het bekijken van de scans moet je doorklikken naar Archiefbank Brugge zelf, waar je volledig gratis archiefdocumenten kan raadplegen, downloaden, printen en in je eigen digitaal dossier bijhouden.

Onze vrijwilligers van Levend Archief vzw, de vriendenkring van het Stadsarchief Brugge, blijven ondertussen verder zorgen voor de indexering. Een echt huzarenstukje.

 

 

Meer info?

www.erfgoedbrugge.be
www.archiefbankbrugge.be 

Mail naar stadsarchief@brugge.be  of bel ons via 015/44 82 60 

www.brugge.be/archief
facebook.com/StadsarchiefvanBrugge

Contactinformatie