Arnon Grunberg, Gary Younge en Charlotte Van den Broeck

29
mrt
2017

Op woensdag 10 mei zijn Arnon Grunberg, Gary Younge en Charlotte Van den Broeck te gast in de leeszaal van Hoofdbibliotheek Biekorf voor een "literair salon". Het wordt een avond in verschillende etappes.

Karel Verhoeven, hoofdredacteur van De Standaard, praat met Arnon Grunberg over zijn inmiddels indrukwekkende oeuvre, dat bestaat uit romans, veelvuldige columns en uitdagende journalistieke projecten. Het DNA van Grunberg: een ongebreidelde, levendige nieuwsgierigheid.

Daarna gaat Grunberg zelf (in het Engels) in gesprek met The Guardian-journalist Gary Younge. Voor zijn boek Een doodgewone dag in Amerika zocht Younge families op die geliefden verloren tijdens schietincidenten. De neerslag van dit onderzoek is een hard, confronterend boek over wapengebruik in de VS. Een thema dat ook Grunberg, sinds jaren inwoner van New York, aanbelangt. Verwacht een politiek,
maatschappelijk relevant gesprek.

Afsluiter van de avond is de live briefwisseling tussen Grunberg en Charlotte Van den Broeck. Hun intense correspondentie is wekelijks te lezen in de Standaard der Letteren. Hun brief van de week lezen ze in primeur voor.

De avond start om 20 uur en duurt tot 21.30 uur. 

woensdag 10 mei om 20u
Hoofdbibliotheek Biekorf (leeszaal)
€ 8 | € 6 (-26 & 65+) | Vrienden Biekorf gratis
www.ticketsbrugge.be
i.s.m. KAAP en De Arbeiderspers
i.k.v. internationaal literatuurfestival Bru.Taal

Deel deze pagina