Autoloze zondag 2017

Op zondag 17 september wordt het centrum van Brugge terug verkeersluw.
Er is daarenboven ook een volledig verkeersvrije as voorzien waar de doortocht van alle voertuigen, gemotoriseerd transport en van rijdieren, verboden is: Zuidzandstraat, Steenstraat, Markt, Breidelstraat, Burg, Burgstraat, Langestraat, Hoogstraat, Mallebergplaats, Philipstockstraat, Geldmuntstraat en de Noordzandstraat.

autoloosVerspreid over de hele binnenstad worden door verschillende stadsdiensten, particuliere organisatoren en bewoners tussen 10 u. en 18 u. gratis activiteiten en animatiemomenten georganiseerd voor jong en oud. Op de Markt zijn er podiumactiviteiten gepland; o.m. als opener de ludieke straatheatervoorstelling De Velodroom, een dance workout met fitnessinstructeur Steve Boedt en het slotconcert van De Mens.

Ook de Mobi Markt, Kroenkelen en de Cultuurmarkt vinden opnieuw plaats, naast het vertrouwde St.-Kruiskermis en de braderie Langestraat-Hoogstraat.

Programmabrochure

Info over alle activiteiten lees je in deze programmabrochure.

Autoloze Zondag is een initiatief van Stad Brugge. Coördinatie Brugge Plus vzw. Autoloze Zondag past in het kader van een Europese actie "Week van de Mobiliteit". Niet alleen in Vlaanderen, maar in heel Europa voeren mensen actie voor meer duurzame mobiliteit.

Ruim 2.200 Europese steden promoten die week de mogelijkheden om zich duurzaam te verplaatsen in en naar de stad. Voor meer achtergrondinformatie kan je hier terecht: www.weekvandemobiliteit.be

 

Deel deze pagina