Vlaams Netwerk Autodelen en stad Brugge slaan de handen in elkaar om het autodelen dichter bij de gezinnen te brengen.

Een auto delen bespaart niet enkel een hoop parkeerstress, maar is ook goed voor de portefeuille. Bij particulier autodelen maken meerdere personen of gezinnen om de beurt gebruik van één of meerdere gezamenlijke auto’s. Je hoeft dus niet noodzakelijk een eigen wagen te hebben om er gebruik van te kunnen maken. De algemene kosten zoals aankoop, onderhoud en verzekering worden gedeeld, waardoor het gebruik van een auto een stuk goedkoper is.

Autopia is ondertussen uitgegroeid tot het Vlaams Netwerk Autodelen. De nieuwe naam is Autodelen.net.

Autodelen.net promoot alle vormen van autodelen en werkt samen met alle autodeelorganisaties met als gezamenlijk doel om 100.000 autodelers te realiseren tegen 2020. Uiteraard blijft Autodelen.net ook mensen ondersteunen die in een gesloten, kostendelend systeem een privéwagen willen delen met buurtbewoners. Deze dienstverlening aan particulieren heet "Cozycar, autodelen met je buren".

 

Meer informatie vind je op volgende websites:

  • www.autodelen.net : alle informatie over alles wat met autodelen te maken heeft (vormen van autodelen, info over alle autodeelaanbieders, beleidsplannen, innoverende concepten zoals delen van het gemeentelijke wagenpark en het delen van rolstoelvriendelijke voertuigen, persberichten en nog veel meer).
  • www.cozycar.be : ondersteuningswebsite voor mensen die in een gesloten, kostendelend systeem een wagen willen delen met buurtbewoners. Je vindt er standaardcontracten, rekenschema's, online reservatiekalender en een zoekfunctie om potentiële autodelers te vinden in hun buurt.  

Deel deze pagina

Contactinformatie