Bedrijfsafvalzak

Witte reglementaire vuilniszak waarvan niet-particuliere instanties gebruik kunnen maken voor het aanbieden van hun restafval aan de ophaalwagen IVBO.

Restafval is klein brandbaar afval dat niet tot één van de selectief ingezamelde afvalfracties behoort die via de huisvuilophaling of op het recyclagepark worden ingezameld.

De bedrijfsafvalzak heeft een inhoud van 60 L.

Hiervoor kun je:

  • met of zonder afspraak terecht in het Huis van de Bruggeling;
  • met of zonder afspraak terecht in je deelgemeentehuis.

Voorwaarden

Enkel niet-particuliere instanties zoals handelszaken, horeca, bedrijven, scholen, jeugdbewegingen, … mogen gebruik maken van de bedrijfsafvalzak voor het aanbieden van beperkte hoeveelheden bedrijfsafval (maximum 78 zakken/jaar wat overeenstemt met gemiddeld 3 zakken/2 weken die mogen worden aangeboden).

Indien je over grotere hoeveelheden bedrijfsafval beschikt, dien je over te schakelen op het gebruik van een rolcontainer van IVBO of gebruik te maken van de dienstverlening van een private afvalophaler.

Oude groene bedrijfsafvalzakken mogen niet meer voor ophaling worden aangeboden. Ook het omwisselen van oude zakken is sedert 1 januari 2023 niet meer mogelijk.

Procedure

Bedrijfsafvalzakken zijn te koop bij :

  • Onthaalbalie van het Huis van de Bruggeling
  • gemeenteafdelingen
  • IVBO-groencompostering
    Pathoekeweg 186, 8000 Brugge
    t 050 45 63 11

Je kunt enkel als geregistreerde klant bedrijfsafvalzakken aankopen !
Je moet je bedrijf hiervoor voorafgaand aan je aankoop registreren via de website van IVBO (www.ivbo.be/mijn-ivbo) : vul je e-mail adres in, maak vervolgens een passwoord aan en dan ben je geregistreerd. Vervolgens jouw profiel aanmaken, klantengegevens invullen en opslaan en tenslotte de vestigingsgegevens aanvullen.

Wie meer dan 20 rollen (200 zakken) wil aankopen of via factuur met betaling achteraf zakken wil aankopen, kan hiervoor enkel terecht in IVBO-groencompostering.

Wanneer je de bedrijfsafvalzak kan aanbieden, vind je terug op jouw afvalkalender (ophaling restafval).

Bedrag

17 euro/rol van 10 zakken

Contactinformatie