Denk mee over de toekomst van het Begijnhof

  • 1 Gegevens
  • 2 Overzicht
  • 3 Bevestiging

Het Brugse Begijnhof is een bijzondere plek, voor Bruggelingen en voor de vele bezoekers van de stad. De UNESCO erkende het in 1998 als werelderfgoed. Samen met twaalf andere Vlaamse begijnhoven vormt het sinds de dertiende eeuw een tastbare herinnering aan de traditie van onafhankelijke religieuze vrouwen.

Het Begijnhof was een ommuurde site aan de rand van stad. De begijnen leefden en werkten er tegelijkertijd in en buiten de stad. Hoewel de geloofsgemeenschap is verdwenen, wonen er vandaag nog altijd vrouwen in het Begijnhof en is het een oase van rust en stilte gebleven.

De Stad Brugge gaat het Begijnhof grondig opknappen en zo inrichten dat de ziel van deze plek zo goed mogelijk bewaard blijft. Daarom onderzoekt de Stad wat nu precies de geest van deze plek is. Dat doet de Stad samen met deskundigen én met iedereen die het Begijnhof een warm hart toedraagt. Het resultaat van dit onderzoek zal als basis dienen voor de plannen voor de restauratie en herinrichting.

Deel jouw ideeën

Ook jij kan bijdragen aan dit onderzoek met je ideeën over de toekomst van het Begijnhof. Je kunt één of meer vragen beantwoorden. De antwoorden worden verwerkt in het onderzoek.

Dit formulier sneller invullen? Dat kan door je te registeren!

  • Vooraf ingevulde formuliervelden, dus tijdswinst.
  • Status opvolgen van je online aanvragen of meldingen.
  • Formulieren invullen waarvoor legitimatie vereist is.