Beleid holebi's en transgenders

Op deze pagina verneem je meer over het lokale holebi- en transgenderbeleid in Brugge. 
 
Gelijke kansen voor iedereen! In België zijn er tal van organisaties en overheden die hiernaar streven. Maar waar de theorie heel mooi geregeld is, volgt de praktijk niet altijd vanzelfsprekend. Er zijn ongelijkheden in de samenleving en die moeten zichtbaar en bespreekbaar gemaakt worden om de gelijkheid en gelijkwaardigheid te bevorderen.Dit is ook zo voor de groep van holebi’s en transgenders. Zij vormen een minderheid in de samenleving die vaak geconfronteerd wordt met vooroordelen, onbegrip, geweld en discriminatie. Vaak zijn er daarom mensen die niet durven uitkomen voor hun geaardheid.  Daarom moet er voortdurend gewerkt worden aan respect en een gelijke behandeling voor deze doelgroep. Want onbekend is vaak onbemind.
 
Binnen de stad Brugge willen we hier aandacht voor hebben door het thema diversiteit in alle beleidsdomeinen op te nemen. Hier streven we naar om discriminatie en vooroordelen geen kans te geven binnen onze stad, onder onze bewoners en bezoekers. We gaan dus actief de strijd aan. Dit doen we onder andere door in te zetten op jaarlijks terugkerende sensibiliseringsacties bijvoorbeeld rond Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie ( 21 maart) en  Internationale Dag tegen homo – en transfobie ( 17 mei). Maar we willen ook actief inzetten op positieve beeldvorming, respect voor elkaar, informatiedoorstroming naar de burger en het onderwijs en vormingen voor het personeel. Dit is een voortdurend proces dat nooit af is en waarin wij ook steeds dienen bij te leren.
 

Subsidiering van de lokale holebi- en transgenderverenigingen

Elke holebi – en transgendervereniging die zijn zetel heeft in Brugge kan per kalenderjaar een werkingssubsidie aanvragen mits ze aan de voorwaarden voldoen. De voorwaarden en het reglement kan je hier downloaden.

Scholenwerking & educatief materiaal

Wil je werken aan een school waar iedereen zichzelf kan zijn? Discriminatie aanpakken? Interactief stereotypen doorbreken? Gewoon je lessen eens anders inkleden? Maar hoe begin je eraan? Het volledig onderwijsaanbod voor West-Vlaanderen voor lagere en secundaire scholen (van educatieve koffers, basisinformatie, vormingen, begeleidingen tot campagnes voor leerlingen) vind je terug op de website Out in de klas.

Meld discriminatie!

Wil je een medewerker van Unia spreken om discriminatie te melden of een vraag te stellen?

 • Bel van maandag tot vrijdag van 9 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur naar het gratis nummer 0800 12 800 (vanuit België) of naar +32 (0)2 212 30 00 (vanuit het buitenland).

 • Neem contact op met het lokale contactpunt van Unia in Brugge:
  Unia Regio Brugge
  Hoogstraat 9, 8000 Brugge (bezoek enkel na afspraak)
  telefoon: 0475 78 39 71
  brugge@unia.be
  www.unia.be

 • Contacteer de Holebifoon:
  0800 99 533
  vragen@holebifoon.be
  www.holebifoon.be

Deel deze pagina

Contactinformatie