Zwijnstraat krijgt nieuwe riolering: garages niet bereikbaar

30
aug
2021

In deze straat wordt momenteel een nieuwe riolering aangebracht. De aannemer MBG hoopt de rioleringswerkzaamheden af te ronden tegen midden september 2021.

Hierna wordt de rijweg voorbereid om er begin oktober beton op aan te brengen. Gelijktijdig komt er ook beton op het voorplein van het BMCC en in Sint-Maartensbilk (vanaf de Kegelschoolstraat tot aan de Zwijnstraat).

Het beton moet gedurende 1 maand drogen zodat deze voldoende uitgehard is.

Hierna kan de aannemer de voetpaden en de greppels aanleggen zodat de Zwijnstraat volledig afgewerkt is tegen eind november 2021.

Verkeersverloop

  • de Zwijnstraat is volledig voor het verkeer onderbroken;
  • voetgangers en fietsers, met de fiets aan de hand, behouden doorgang maar vermijden best deze zone;
  • de garages gelegen in de Zwijnstraat recht tegenover het BMCC zijn niet bereikbaar;
  • de garages gelegen in het smalle gedeelte van de Zwijnstraat, tussen Smedenstraat en Sint-Maartensbilk, zijn ook niet bereikbaar.

Aanbod

De garages in de Zwijnstraat zijn niet bereikbaar tot eind november a.s. Hierdoor kan men niet parkeren in deze straat en zijn de garages, gelegen in de werfzone, niet bereikbaar.

Om hieraan te verhelpen, biedt de Stad voor de duur van de werkzaamheden een alternatief aan.

Alternatieve parkeerplaats

  • een parkeerplaats in de ondergrondse parking ’t Zand aan een gunsttarief van 40 euro per maand (in plaats van de gebruikelijke 66 euro per maand). Per wooneenheid is één abonnement voorzien.
  • Wie komt hiervoor in aanmerking:
  • de gedomicilieerde bewoners van de onderbroken straatdelen;
  • de gebruikers van de aldaar gelegen garages/standplaatsen/garageboxen.

Abonnement aanvragen

Interparking (Hoefijzerlaan 12, 8000 Brugge – 050 33 90 30 - cov@interparking.com).

Tijdelijke parkeervergunning

Naast deze mogelijkheid blijft de gebruikelijke regeling met de gratis tijdelijke parkeervergunning (aan te vragen bij de Parkeerwinkel) uiteraard ook van toepassing. Men kan als bewoner of gebruiker van een ondergrondse parking of een garage, gelegen in de werfzone, gratis een tijdelijke parkeervergunning aanvragen in de Parkeerwinkel in het Huis van de Bruggeling (Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein), 8000 Brugge, t 050 44 80 00). Met deze parkeervergunning kan men gratis bovengronds parkeren, behalve in de hoofdwinkelstraten zoals bijvoorbeeld de Smedenstraat. Deze tijdelijke parkeervergunning is geldig voor de duur van de werkzaamheden.

Let wel: de Parkeerwinkel hanteert als gevolg van de coronamaatregelen een aangepaste dienstverlening. Om een vergunning aan te vragen, maakt u een afspraak via brugge@parkeren.be of op het nummer 050 47 55 21.

Op brugge.be/huis-van-de-bruggeling-parkeerwinkel vindt u ook meer informatie en kunt u uw digitale parkeervergunning online aanvragen.

Voor meer info: www.brugge.be/parkeren-bewoners

Meer info

dienst Mobiliteit in het Huis van de Bruggeling, Frank Van Ackerpromenade 2 (Stationsplein), 8000 Brugge - t 050 44 80 00.
Telefonische permanentie in het Huis van de Bruggeling – t 050 44 80 00 (maandag – vrijdag van 8.30 – 17 uur).