Stad Brugge plaatst in de herfst op bepaalde plaatsen bladkorven op het openbaar domein. Burgers kunnen boombladeren die op het openbaar domein liggen in deze bladkorven stoppen. 
Op geregelde tijdstippen komen de stadsdiensten de bladkorven legen.

Procedure

Ongeveer halverwege de maand oktober verschijnen de bladkorven op het openbaar domein. Burgers mogen de bladkorven enkel vullen met bladeren van op het openbaar domein. De bladkorven mogen dus niet gevuld worden met bladeren van op privéterrein.

Op regelmatige basis komen de stadsdiensten langs om de bladeren op te zuigen.  Dit start vanaf begin november

De locaties waar bladkorven neergezet worden in 2023 worden zo snel mogelijk hier meegedeeld.

Deze locaties worden bepaald door de stadsdiensten op basis van ervaring en evaluatie van de voorgaande jaren.

Uitzonderingen

Op plaatsen waar geen bladkorven staan, kunnen de inwoners eventueel zelf een korf neerzetten. De stadsdiensten ledigen echter niet op afroep. De inhoud van de korven wordt meegenomen in de voorziene rondes.

Om de ophaling vlot te laten verlopen, vragen we dat je rekening houdt met volgende richtlijnen bij het plaatsen van een bladkorf:

  • De bladkorven zijn enkel bestemd voor bladeren die je op de openbare ruimte verzamelt. Je eigen groen- en bladafval mag je er niet in deponeren.
  • Stel de bladkorf vrij en niet verankerd op in de gazonstrook, zo dicht mogelijk tegen de boordsteen van de rijbaan.
  • De bladkorf is zonder bodem en voldoende stevig.
  • Zorg voor een vrije ruimte van minimum 3 m boven de korf
  • Maximale hoogte: 1 m, maximale diameter: 1,5 m

Na de laatste bladophaalronde van het seizoen krijg je een bericht met de vraag om de bladkorf niet langer te vullen en binnen de 7 dagen van het openbaar domein te verwijderen.