Invoeren blauwe zone Zeebrugge

23
apr
2021

Naar aanleiding van de analyse van de parkeerproblemen in Zeebrugge heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om vanaf 1 juni 2021 elke zomer een blauwe zone in te voeren in de strandwijk en de wijk rond de jachthaven.

Concreet zal er tussen 1 juni en 30 september elke dag, dus ook zon- en feestdagen, van 9u tot 18u maximaal vier uur aan één stuk geparkeerd kunnen worden mits geldig gebruik van een Europese parkeerschijf. Houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap zijn vrijgesteld van deze parkeerbeperkingen.

Gedomicilieerde bewoners en werkenden in deze zone kunnen een parkeervergunning aanvragen om vrijgesteld te worden van deze parkeerbeperkingen. Per wooneenheid zal het mogelijk zijn om maximaal vier parkeervergunningen aan te vragen, de eerste twee gratis, de laatste twee betalend (50 euro/vergunning/jaar). Per werkende zal één gratis parkeervergunning aangevraagd kunnen worden.

Tijdelijke parkeerswinkel in gemeenschapshuis Zeebrugge

Vanaf 1 mei zal een parkeervergunning aangevraagd kunnen worden online of in de parkeerwinkel in het Huis van de Bruggeling. Vanaf 17 mei tot en met 31 mei zal op werkdagen ook een tijdelijke parkeerwinkel voorzien worden in het gemeenschapshuis van Zeebrugge.

Voor beide parkeerwinkels is het gezien de huidige coronamaatregelen verplicht om een afspraak te maken. Dit zal mogelijk zijn via https://afspraken.brugge.be/ of telefonisch via 050 44 8000.

Parkings voor langparkeerders

Langparkeerders kunnen parkeren op parking C, D en E (Kustlaan) voor de Strandwijk. Dit zijn de parkings naast het station in de Baron de Maerelaan en aan de overkant van de Kustlaan. Voor de bezoekers aan de wijk rond de jachthaven kan geparkeerd worden in de Graaf Jansdijk, waar de blauwe zone niet zal gelden.

Het is niet mogelijk voor andere doelgroepen (bv. tweedeverblijvers, strandcabinehouders, ...) om vrijgesteld te worden van deze parkeerbeperkingen. Deze nieuwe blauwe zone zal evenwel gemonitord worden en kan in de toekomst nog aangepast worden.

Contactinformatie