Heilig Bloedprocessie: tickets voor personen met een handicap of in (kans)armoede

De Heilig Bloedprocessie heeft dit jaar plaats op donderdag 18 mei 2023.


Zoals elk jaar zijn er ook tickets te verkrijgen voor personen met een handicap!

De processie engageert zich met het project ‘Heilig Bloedprocessie inclusief 2025’ om tegen 2025 een inclusief, toegankelijk evenement te zijn voor haar toeschouwers. Dit zal stapsgewijs aangepakt worden. 2022 is hierin het eerste proefjaar. Samen met een groep ervaringsdeskundigen werd een aantal nieuwe zaken uitgewerkt om de processie toegankelijker te maken voor iedereen.

Er zijn dit jaar twee zones voorzien voor personen met een handicap en hun begeleider(s): op de Markt en aan de Hauwerstraat. In deze zones zijn een aantal voorzieningen aanwezig: toegankelijk toilet, zitplaats of staanplaats op reservering & assistentie op reservering. 

We werken voor het eerst met de erfgoedapp (https://erfgoedapp.be). Met deze app kan je de processie meevolgen via audiodescriptie of filmpjes in Vlaamse gebarentaal die ondertiteld zijn. Het is belangrijk voor het volgen van de processie (via deze app) dat je bluetoothfunctie aanstaat. Op verschillende momenten krijg je vanzelf extra informatie terwijl de processie voorbijkomt. Hierdoor is het mogelijk om overal op het parcours de processie te volgen.

Wil je assistentie, dan word je persoonlijk verder gecontacteerd door een medewerker van Inter. Volgende vormen van assistentie kun je aanvragen: afhaling bushalte, ‘dropzone’ in de buurt of station, assistentie naar het toilet, individuele assistentie ter plaatse.


Het Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie biedt ook dit jaar weer gereserveerde zitplaatsen aan, bij de Dijver.

Bruggelingen in een situatie van (kans)armoede of met een beperkt budget, kunnen deze tickets aanvragen via 0496 90 50 15 of per e-mail naar vrijetijdsparticipatie@ocmw-brugge.be.

Voorwaarden

Je kan van deze tickets gebruik maken op vertoon van EDC (European Disability Card), blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap of een nationale verminderingskaart voor het openbaar vervoer (‘blauwe kaart’).

Procedure

Tickets zijn online, telefonisch, via mail of ter plaatste te boeken bij:

In &Uit Brugge

't Zand 34
8000 Brugge
+32 (0) 78 15 20 20

tickets@inenuitbrugge.be

https://ticketshop.ticketmatic.com/brugge_plus/shop-2

Groepen (WZC’s, verenigingen voor personen met een handicap of voorzieningen, … max.20) kunnen hun tickets verkrijgen via Lokaal Sociaal Beleid Stad Brugge: sociaalbeleid@brugge.be

Contactinformatie