Heilig Bloedprocessie: tickets voor personen met een handicap of in (kans)armoede

Heilig Bloedprocessie inclusief voor iedereen

De Heilig Bloedprocessie heeft dit jaar plaats op donderdag 18 mei 2023. De processie engageert zich met het project ‘Heilig Bloedprocessie inclusief 2025’ om tegen 2025 een inclusief en toegankelijk evenement te zijn voor haar toeschouwers.  

Tickets en voorzieningen voor personen met een handicap

Voorzieningen

Dit jaar zijn er 5 zones voor mensen met een beperking en hun begeleider(s):

  • Zone Markt
  • Zone Beurs
  • Zone Gruuthuse
  • Zone Noordzand
  • Zone Zuidzand

In deze zones zijn een aantal voorzieningen aanwezig: toegankelijk toilet, zitplaats of staanplaats op reservering & assistentie op reservering. (Let op: in de zone Noordzand zijn er geen zitplaatsen!)
Personen met een handicap kunnen ook voor andere zones, los van deze voor personen met een handicap, assistentie aanvragen.

Wil je assistentie, dan word je persoonlijk verder gecontacteerd door één van onze medewerkers. Volgende vormen van assistentie kun je aanvragen: afhaling bushalte, ‘dropzone’ in de buurt of station, assistentie naar het toilet, individuele assistentie ter plaatse.

Voor alle info over de toegankelijkheid kan je terecht op www.bloedprocessiebrugge.be/praktisch/.

Tickets aan verminderd tarief

Je kan van deze tickets gebruik maken op vertoon van EDC (European Disability Card), blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap of een nationale verminderingskaart voor het openbaar vervoer (‘blauwe kaart’).

Tickets zijn online, telefonisch, via mail of ter plaatste te boeken bij:

In &Uit Brugge

't Zand 34, 8000 Brugge
078 15 20 20 of tickets@inenuitbrugge.be

Koop je tickets online

Tickets voor groepen

Groepen (WZC’s, verenigingen voor personen met een handicap of voorzieningen, … ) - kunnen maxiumum 20 tickets verkrijgen via Lokaal Sociaal Beleid Stad Brugge.
Mail met de naam van je organisatie naar sociaalbeleid@brugge.be

Erfgoedapp met VGT en audiodescriptie

De Heilig Bloedprocessie werkt sinds 2022 met de erfgoedapp. Via deze app kan je de processie gratis meevolgen via audiodescriptie of met filmpjes in Vlaamse gebarentaal die eveneens ondertiteld zijn. Meer informatie vinden en de app downloaden kan via erfgoedapp.be. Het is belangrijk voor het volgen van de processie (via deze app) dat je bluetoothfunctie aanstaat. Op verschillende momenten krijg je dan vanzelf extra informatie terwijl de processie voorbijkomt. Hierdoor is het mogelijk om overal op het parcours de processie te volgen.

Live-uitzending

Kan je er niet bij zijn? Geen nood! Je kan de Heilig Bloedprocessie ook live meevolgen via Focus-WTV.

Tickets voor mensen in armoede

Het Brugs Netwerk Vrijetijdsparticipatie biedt ook dit jaar weer gereserveerde zitplaatsen aan, bij de Dijver. Bruggelingen in een situatie van (kans)armoede of met een beperkt budget, kunnen deze tickets aanvragen via 0496 90 50 15 of per e-mail vrijetijdsparticipatie@ocmw-brugge.be.

Meer info over het Netwerk Vrijetijdsparticipatie.

Tickets ‘van deur tot deur’ met Vier het Leven

Vier het Leven organiseert theater-, concert-, film- en museumbezoeken voor ouderen die niet meer alleen kunnen of willen gaan. Je wordt van deur tot deur begeleid door vrijwilligers om zo samen van cultuur te genieten. Er wordt een bijdrage gevraagd voor vervoer en een drankje nadien.

Meer info op www.4hetleven.be

Voorwaarden

Je kan van deze tickets gebruik maken op vertoon van EDC (European Disability Card), blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap of een nationale verminderingskaart voor het openbaar vervoer (‘blauwe kaart’).

Procedure

Meebrengen

Breng een van onderstaande zaken zeker mee:

  • EDC (European Disability Card)
  • Blauwe parkeerkaart voor personen met een handicap
  • Nationale verminderingskaart voor het openbaar vervoer (‘blauwe kaart’)

Contactinformatie