Recordaantal bloemetjes in de Brugse Buurten

2
mei
2023

Ook in 2023 kunnen we opnieuw spreken van een succesvolle bebloemingsactie. De Brugse gevels werden weer volop in de bloemetjes gezet. Dit jaar kon je vijftien bloemen per huis aanvragen. Er werden meer dan 110.000 bloemen aangevraagd. Hiermee werden maar liefst 12.000 huizen in Brugge met bloemen versierd.

Niet alleen de gekende buurtcomités vroegen bloemetjes aan, er waren dit jaar ook veel aanvragen uit straten waar tot op vandaag geen comité actief was. Een opsteker, want het betekent dat heel veel (nieuwe) mensen via deze actie met elkaar in contact kwamen. 

Op 6 mei werden de bloemen verdeeld op de site van Openbaar Domein. De buurtcomités kwamen er de kleinere bestellingen ophalen, grote bestellingen waren de week ervoor al tot in de buurten gebracht. 

Met deze actie willen we buurtbewoners met elkaar in contact brengen. Samen fleuren ze hun straat of buurt op met bloemetjes aan de gevels en dat maakt het allemaal veel gezelliger.  We horen jaar na jaar dat dit bijdraagt aan een gevoel van verbondenheid in de straat of buurt. Omdat er minimum vier buren moeten samenwerken om een aanvraag in te dienen, wordt zo een draagvlak in de eigen buurt gecreëerd. En dit dus in de 204 verschillende buurten in Brugge die dit jaar bloemen hebben aangevraagd. 

Met deze actie willen we ook de buurtcomités bedanken voor de inzet. Het werk dat deze mensen, jaar na jaar, vrijwillig doen voor de buurt is van onschatbare waarde.

Dank u wel, Brugse Buurten, om jullie in te zetten voor deze fleurige actie!