Brugse buurten worden komende lente weer opgefleurd met bloemetjes

28
nov
2022

Bloemetjes in de buurten : traditie en succesverhaal

Het is een ondertussen een traditie om mensen in hun buurt in contact te brengen en hen te laten samenwerken om de straat fleuriger en gezelliger te maken. De actie draagt bij tot een gevoel van verbondenheid in de straat of buurt. Het is dan ook een groeiend succes! Ook vorige editie werd de kaap van 100.000 bloemetjes overschreden en werden maar liefst 10.000 huizen in Brugge opgefleurd.

Door dit groeiend succes wordt het startschot voor de verwerking van de bestellingen wat eerder gegeven.

100.000 plantjes

100.000 plantjes - vier soorten, stekken, planten en laten groeien is geen sinecure. Vandaar dat de Stad tegen eind januari 2023 zicht wil hebben op de grote bestellingen om al een eerste inschatting te hebben.
De kleinere bestellingen kunnen geplaatst worden tot eind februari. Om dit alles in goede banen te leiden, slaan de medewerkers van Brugse Buurten en Openbaar Domein de handen in elkaar.
Deze actie spoort de mensen aan om bloembakken met bloemetjes buiten te zetten. 

Op 6 mei 2023 worden de bloemetjes verdeeld vanuit de serres van Openbaar Domein. In de loop van de week ervoor worden de grote bestellingen geleverd in de buurten zelf.

Er is keuze tussen rode hanggeraniums en roze, paarse of witte petunia’s. De bloemetjes die we in het voorjaar zullen uitdelen, zullen opnieuw voor een kleurrijke en fleurige aanblik zorgen van de huizen in Brugge en al haar deelgemeenten. Bloemetjes zorgen voor een opfleuring van de volledige buurt

Bloemetjes bestellen als buurtcomité

Buurtcomités kunnen een aanvraag indienen via het bestelformulier op de website en de nieuwe stadsapp.
Info op volgende pagina:
www.brugge.be/bloemetjesactie-2023

Meer nieuws voor de Brugse buurten

Momenteel wordt er ook volop gewerkt aan het programma voor de Brugse Buurten. Dit wordt terug gebundeld in het infoboekje voor Brugse Buurten dat op 15 februari 2023 voorgesteld wordt.
 

Het wordt in 2023 weer leuk wonen, feesten, planten, … in onze Brugse Buurten!