BRUGGE

Het Blue-bike initiatief van de NMBS-Holding, in samenwerking met FIETSenWERK, zorgt ervoor dat er aan het station 112 fietsen beschikbaar zijn voor ontleningen en dit aan beide kanten van het station. Er staan 80 fietsen aan de kant Centrum en 32 fietsen aan de kant Sint-Michiels (ondergrondse fietsenstalling onder het Kamgebouw).

Abonnees kunnen aan de stations een fiets ontlenen in het fietspunt tijdens de openingsuren (weekdagen tussen 7 uur tot 19.30 uur) of aan de sleutelautomaten 24 op 24 uur.

Een abonnementskaart kost 12 euro per jaar. Dankzij de financiele tussenkomst van de Stad Brugge en de Vlaamse Overheid is het dagtarief 1,50 euro i.p.v. 3,50 euro (vanaf 1 februari 2022 wordt het ontlenen van een Blue-bike iets duurder: 1,50 euro i.p.v. 1,15 euro) (https://www.blue-bike.be/nl/tarieven).

Hiermee kan je met één kaart tot twee fietsen ontlenen. Voor meer informatie kan je terecht op de website: www.blue-bike.be.

Openingsuren

Van maandag tot vrijdag van 7 uur tot 19.30 uur, in het weekend (enkel voor toeristenfietsen, dus niet voor Blue-bike) van 9 uur tot 22 uur.

Er zijn ook Blue-bike sleutelautomaten waar je elke dag van de week 24/24 terecht kunt om een fiets te huren.

ZEEBRUGGE

Ook in Zeebrugge staan er Blue-bikes. Ze zijn te vinden aan het station van Zeebrugge-Dorp in de overdekte fietsenstalling ter hoogte van perron 1 (tijdens de zomermaanden aan Station Zeebrugge-Strand). Dit is een locatie met slimme Blue-bikes. Je kan de Blue-bikes openen met de Blue-bike- of MOBIB-kaart of via de app van Blue-Bike. Je vindt hier geen sleutelautomaat meer. Meer info over hoe je een slimme Blue-bike kan ontlenen vind je hier.

Contactinformatie