Boeveriepoort

Sinds 15 juli is de Boeveriepoort terug open voor het verkeer

Wie van de Smedenpoort of van de Boeveriestraat komt en richting station of Sint-Michiels wil, moet de fietsers- en voetgangerstunnel gebruiken die naar de overkant van de Koning Albert I-laan leidt en verderop aansluit op de fiets- en voetgangerszone onder het viaduct.

Om veiligheidsredenen zodat mensen niet denken dat ze komende vanop het wandelpad tussen de twee vestinggrachten (Buiten Boeverievest) of uit de Hendrik Consciencelaan ter hoogte van de Koning Albert I-laan rechts kunnen inslaan om onder het viaduct te gaan of te rijden of de rijweg kunnen oversteken (ook al moeten ze dan over de betonblokken zien te geraken), zijn een aantal fysieke maatregelen genomen:

  • Op het pad tussen de 2 grachten, is ter hoogte van het laatste huis op de Buiten Boeverievest (zowat halverwege de vestingen tussen de Smedenpoort en de Koning Albert I-laan) het wandelpad versperd met betonblokken. Een verkeersbord geeft aan dat alle verkeer vanaf daar tot aan de Koning Albert I-laan verboden is.

  • Aan het kruispunt met de Boeveriestraat en de Hendrik Consciencelaan zijn hekken en betonblokken gezet, die het onmogelijk maken om aan de Koning Albert I-laan te geraken.

Dit alles om de veiligheid te garanderen.

 

 

 

 

Contactinformatie