Bru.Taal: internationaal literatuurfestival

29
mrt
2017

Brugge is van 5 tot 13 mei de literaire hoofdstad van de Lage Landen. Het nieuwe internationale literatuurfestival Bru∙Taal ontvangt dan onder meer Arnon Grunberg, Philippe Claudel, Cees Nooteboom, Sandro Veronesi, Herman Koch, Connie Palmen, Bart Moeyaert, Peter Verhelst en Stefan Hertmans. Ontdek alle Brutale boeken in onze collectie.

Op zondag 7 mei trekt in het kader van het festival  een Woord-Parade door de Brugse binnenstad.  Het wordt een ode aan mooie of bijzondere woorden. De Woord-Parade wordt samengesteld uit de favoriete zinnen van al wie voor 15 april zijn/haar meest bijzondere zin over een stad doorstuurde naar mijnzin@brutaalbrugge.be Dat kan een zin uit een boek of lied, gelezen op een graffiti-muur, over je favoriete stad of over een fictieve stad zijn. Heb jij ook zo’n zin? Stuur ze dan zeker ook door. Misschien win je daardoor wel een boekenbon ter waarde van 250 euro.

Zondag 7 mei is ook de slotdag van de Week van de AmateurKunsten. Ben je een Brugse woordkunstenaar, poëet, verteller, stand-up comedian of singer-songwriter? Kortom: speel jij met taal alsof het niets is? Stel je dan kandidaat voor het project 'Bar Literair'. Dat kan door (vóór 15 april 2017) een mail te sturen naar Joeri.vanquaethem@brugge.be met onderwerp ‘Bar Literair’. Bar Literair belooft een podium op het Jacqueline Compernolleplein (Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge) met taalartiesten van zeer verscheiden pluimage. Poëzie, proza, comedy en muziek: alles kan en mag zolang taal centraal staat.

Alle info over het programma vind je op www.brutaalbrugge.be. De bib is een van de partners en organiseert in het kader van Bru∙Taal deze activiteiten:

 

Deel deze pagina