Brugge doet mee met Tournée Minérale

25
jan
2018

De Preventiedienst van Stad Brugge lanceerde in 2016 de actie Even Zonder Alcohol. Twee jaar later wordt de campagne voor een tweede maal nationaal gevoerd. De Stad roept de Bruggelingen opnieuw op om mee te doen ook Horeca Brugge vzw speelt in op de trend om bewuster om te gaan met alcohol. 

Tournée Minérale: een maand zonder alcohol

Het was vorig jaar een overdonderend succes: meer dan 120.000 mensen schreven zich in voor Tournée Minérale. De conclusie was duidelijk: dit doen we in 2018 opnieuw! ‘Tournée Minérale’ roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, 28 dagen ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

Alcohol: geen onschuldig product

Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s verbonden aan alcohol, en niet alleen voor de problematische gebruikers. Alcohol heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen. Van de relatief onschuldige kater tot heel wat ernstigere gezondheidsklachten, zoals slaapproblemen, hartklachten, leveraandoeningen en kanker.

Daarnaast kan alcohol voor heel wat moeilijkheden zorgen in het verkeer, in het uitgaan, op het werk, in relaties, …

Santé

Met Tournée Minérale krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. En daar zijn voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt ermee aan een gezonder gewicht, …

Maar het belangrijkste doel van de actie is even stilstaan bij je alcoholgewoontes. Dat doet je beseffen hoe snel je anders een glas drinkt zonder erbij na te denken. Onderzoek in het buitenland, waar dergelijke campagnes al langer bestaan, heeft uitgewezen dat deelnemers zelfs maanden later nog steeds minder drinken dan voorheen. Redenen genoeg dus om mee te doen.

Brugse horeca doet mee

Februari wordt opnieuw de alcoholvrije maand. Een goed moment om te bekomen van de overdadige eindejaarsperiode. Maar begrijp ons niet verkeerd: meedoen wil niet zeggen dat je een saaie vier weken tegemoet gaat.

Geen alcohol drinken hoeft niet te betekenen dat mensen niet meer kunnen gaan drinken of eten in horecazaken. Elke persoon, of hij nu probleemdrinker, intolerant voor alcohol, BOB of gewoon een zware kater heeft, kan niettemin genieten van het aanbod van onze horecazaken in Brugge.

Polsbandje en pin

Ben je al ingeschreven via www.tourneeminerale.be 

Dan krijg je gratis een tof polsbandje en een pin van Tournée Minérale.
Je kunt het afhalen in het Huis van de Bruggeling, Frank Van Ackerpromenade 2, 8000 Brugge

Zelf iets organiseren?

Op zoek naar een leuke, alcoholvrije activiteit? Surf dan naar www.brugge.be/tourneeminerale. Of wil je net zelf met je horecazaak of organisatie een evenement organiseren in het kader van Tournée Minérale? Laat dit weten aan de preventiedienst (iris.maertens@brugge.be  of 050 44 80 68), dan wordt dit op de website geplaatst. Je kan ook steeds zelf naar de Tournée Minerale website gaan en het op de nationale kalender zetten. Hoe meer Tournée Minérale-activiteiten en initiatieven, hoe liever!

Ga dus de uitdaging aan en drink in februari 2018 geen alcohol. Je zal zien dat je je ook zonder perfect kan amuseren. Meer info en inschrijven kan via www.tourneeminerale.be

Deel deze pagina