Brugge draait door jou: hoe kun je je steentje bijdragen

Brugge draait ook door jou!
Voel je het kriebelen en wil je ook jouw steentje bijdragen?

Dat kan! Er zijn wel honderd manieren, groot en klein, waarop jij kan meewerken om onze stad net dat ietsje warmer, socialer, zorgzamer, rechtvaardiger,... te maken. Hieronder vind je alvast een overzicht van een aantal dingen die je als burger kan doen om Brugge om mensen te laten draaien. 


Iedereen die op zoek is naar een zinvolle vrijetijdsbesteding en graag vrijwillig aan de slag zou gaan, kan terecht in de Vrijwilligerscentrale. Samen met jou gaan ze op zoek naar een aantal vacatures op basis van jouw mogelijkheden en interesses.

 
 

Er zijn in Brugge verschillende organisaties actief die woningen inhuren op de private huurmarkt en doorverhuren aan mensen met een huisvestingsnood. Hun doel is personen en gezinnen met een woonnood een woning aan te bieden tegen een betaalbare prijs. Zo kunnen ook mensen met een lager inkomen of met een onzekere woonsituatie zich een dak boven het hoofd permitteren.  Zij zijn immers afhankelijk van Bruggelingen die met hen in zee willen gaan.
Ben jij een verhuurder met sociale ambities, of verwierf je een woning uit een erfenis, informeer dan zeker naar de voordelen bij deze organisaties:

SVK Brugge
Sovekans
Sint-Michielsbeweging Agape
Huizen van Vrede
 


Heb jij een project waarmee je het leven in de buurt of onze stad nog aangenamer wil maken?
Misschien is een burgerbudget dan iets voor jou!


Sommige kinderen wonen bij hun mama en papa, andere kinderen wonen bij een van de twee.. en sommige kinderen wonen een tijdje in een ander gezin, een pleeggezin.
Zij zorgen voor het kind, net zoals een mama of papa dat zouden doen. Misschien denk je zelf al een tijdje na om een pleegkind op te vangen in je gezin. Of je wilt gewoon weten wat een pleeggezin eigenlijk kan betekenen voor een pleegkind. 
Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Pleegzorg Vlaanderen.
 
 

Wil je graag de handen uit de mouwen steken om je eigen buurt te vergroenen, mooier, duurzamer en warmer te maken.
Laat je dan inspireren door Boost je Buurt!