Brugge in 360°

20
apr
2020

Brugge valt nu ook virtueel in volle glorie te ontdekken met een 360°-rondleiding langs maar liefst 25 locaties in de binnenstad. Visit Bruges sloot zich vorig jaar aan bij het initiatief van Westtoer om een Virtueel West-Vlaanderen te bouwen.

Het bedrijf Poppr bracht afgelopen maanden de Brugse binnenstad in kaart en het resultaat daarvan is nu te vinden op het indrukwekkende platform virtualbruges.com.

Bezoekers krijgen op dit platform levendige beelden te zien van een aantal toppers uit het Brugse cultuurhistorische patrimonium: Belfort, Begijnhof, Burg, Markt, Rozenhoedkaai, Groenerei en Spiegelrei, Meebrug, Vismarkt, godshuizen Sint-Jozef en De Meulenaere, Adornesdomein en Jeruzalemkapel, Sint-Janshuysmolen, ’t Zand, Onze-Lieve-Vrouwekerk, Engels Klooster en Karmelietenklooster, Basiliek van het Heilig Bloed, Grootseminarie, Stadhuis, Brugse Vrije, …

Ook museaal aanbod ontdekken

Ook het museale aanbod kun je virtueel bezoeken met zowel exterieur- als interieurbeelden van het Groeningemuseum, Sint-Janshospitaal en Gruuthusemuseum. “Dit platform speelt perfect in op de vraag naar virtuele cultuurbeleving in deze tijden. Het is een heel democratisch alternatief bovendien, want het biedt een volledig gratis zicht op een deel van de anders betalende collectie,” zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock.

Poppr is een Belgisch 360°-, VR & AR-bedrijf en werkte eerder al samen met Brugse culturele partners. Zo werden de al bestaande 360°-tours van het Concertgebouw, de Stadsschouwburg en Wintergloed ook naadloos in deze 360°-virtual tour geïntegreerd. Het is dan ook de bedoeling dat dit platform blijft groeien. Door regelmatig extra locaties toe te voegen moet het op termijn uitgroeien tot een volwaardig virtueel alternatief voor een bezoekje aan Brugge.

“Een betere timing kon dit project zich niet wensen. Net nu het coronavirus Brugge afsluit van de rest van de wereld, vormt dit voor veel bezoekers uit binnen- en buitenland een heel mooi alternatief om onze stad vanop veilige afstand te (her)ontdekken,” zegt schepen van Toerisme Philip Pierins.

Bezoek Brugge zelf virtueel op https://virtualbruges.com