Brugge start screeningscampagne Halt2Diabetes

3
mrt
2023

Heel wat Bruggelingen tussen de 45 en 75 jaar lopen een risico op diabetes type 2. De Stad start daarom het project Halt2Diabetes. Deze uitgebreide screeningscampagne spoort inwoners met een risico op diabetes op en leidt hen toe naar een ondersteunend leefstijlaanbod.

Stad Brugge, Eerstelijnszone Brugge en Logo Brugge-Oostende slaan de handen in elkaar om diabetes type 2 een halt toe te roepen. Zo’n 47.000 Bruggelingen tussen de 45 en 75 jaar zouden een risico op de ziekte hebben.

Via www.gezondheidskompas.be kunnen Bruggelingen hun risico op diabetes gratis testen. Voor inwoners zonder digitale toegang worden papieren tests voorzien via de apotheken, bibliotheken en lokale dienstencentra in de stad.

Groepssessies rond gezonde voeding, rookstop en bewegen

Afhankelijk van het testresultaat krijgen mensen het advies om de huisarts te contacteren of in te stappen in een leefstijlaanbod. Tijdens de maanden april, mei en juni organiseert de Stad zo onder meer groepssessies rond gezonde voeding, rookstop en bewegen.

Regelmatig bewegen is één van de goedkoopste en beste remedies om gezond te worden en te blijven. Helaas is dat niet voor iedereen evident. Met Halt2Diabetes worden Bruggelingen onder meer toegeleid tot het initiatief ‘Bewegen op verwijzing’, waarbij mensen aanmoedigd worden om meer te bewegen via ondersteuning en begeleiding op maat. Ook binnen het project ‘Op naar Dwars door Brugge’ voorziet Brugge een speciaal traject voor diabetici.

Meer info
www.brugge.be/halt2diabetes