Brugge Studentenstad zet studenten in beweging

4
okt
2016

De stad investeert samen met de hogescholen fors in Brugge Studentenstad. Zo kunnen er een heleboel activiteiten van studentikoze, maar ook sportieve aard georganiseerd worden. Dankzij de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst gaat de stad een langdurig engagement aan en blijft het investeren in de uitbouw van Brugge als studentenstad.

Nu meer dan ooit, aangezien er meer dan 8100 studenten kiezen voor hoger onderwijs in Brugge. Naast financiële steun zorgt de stad voor de nodige accommodatie. Zo kan er gratis gebruik worden gemaakt van de stedelijke sportcentra en -zalen. Promotioneel wordt er ook een duwtje in de rug gegeven, want het drukwerk neemt de stad op zich.

Het eerste semester start met 2 duikinitiaties. De plaatsen voor deze unieke activiteit waren in een mum van tijd ingenomen. Volgende week start het minivoetbaltornooi. Vorig jaar was de eerste editie met 9 ploegen een groot succes. Nu kunnen er 12 teams deelnemen. Het minivoetbaltornooi is zeker geen exclusief mannengedoe. Ook vrouwen zijn meer dan welkom om deel te nemen. Welke ploeg er na Tjampenzinho uit Vives met de wisselbeker mag pronken, komen we op het einde van dit semester te weten.

Dit academiejaar zet Brugge Studenstad in op grotere activiteiten om nog meer studenten toegang geven tot het sportaanbod. Bijvoorbeeld de 6-urenloop. Dit evenement belooft de sportieve hoogvlieger te worden van het eerste semester.

Op 2 december huren we het subtropisch gedeelte van S&R Olympia af en kunnen maar liefst 200 studenten zich uitleven tijdens de eerste editie van Tropical Night Swim. Er komt een Villa Bota-dj plaatjes draaien en het zwembad wordt in een tropisch kleedje gestoken. Op deze winteravond wordt het zwoel en heet en is S&R Olympia the place to be voor alle hogeschoolstudenten in Brugge!

De slotactiviteit van het kalenderjaar is ‘Students On Ice’. Honderden studenten palmen op dinsdag 15 december de ijspiste op de kerstmarkt in. De jongeren van radiozender Villa Bota zorgen voor de gepaste muziek. Verwacht geen klassieke kerstliederen, maar dansbare feestmuziek door de luidsprekers. Nadien biedt Brugge Studentenstad de studenten nog een hartverwarmend drankje aan.

Deel deze pagina