Brugge vormt het decor voor kerstfilm ‘De familie Claus’ (Netflix Original)

13
okt
2020

De kerstfilm De Familie Claus wordt in december 2020 exclusief gelanceerd op Netflix in België en Nederland als ‘Netflix Original’. In 2021 volgt een wereldwijde release als ‘The Claus Family’.

De film werd in juni deels op drie locaties in Brugge (Walplein, site Bonifacius en Vlamingstraat) opgenomen en vertelt het verhaal van Jules Claus, een jongen die helemaal niet van Kerstmis houdt. Terwijl zijn mama moet werken, brengt Jules tijdens de kerstvakantie veel tijd door in het speelgoedwinkeltje van zijn opa. Daar ontdekt hij een magische sneeuwbol die zijn wereld voorgoed door elkaar zal schudden. Hij begint er langzaam ook meer te houden van de ‘mooiste tijd van het jaar’.

Naast Mo Bakker in de rol van Jules Claus schittert Jan Decleir als Noël Claus. ‘De Familie Claus’ kan verder rekenen op een echte topcast met Stefaan Degand, Eva Van Der Gucht, Josje Huisman en Janne Desmet die in deze hartverwarmende familiefilm te zien zijn als de excentrieke hulpjes van meneer Claus.

City Film Office


De film is een productie van het nieuw opgerichte productiehuis Dingie (@dingiemedia), waar vanuit het City Film Office (Visit Bruges) aangenaam werd mee samengewerkt.

Schepen van Toerisme Philip Pierins: “Deze release komt als geroepen in een periode waarin de toeristische sector het bijzonder hard te verduren heeft. We hopen dat deze film bezoekers de buurt en horeca rond het Walplein, die bijzonder flexibel was in hun medewerking aan de opnames, kan helpen (her)ontdekken.”

Burgemeester Dirk De fauw: “De donkerste maanden van het jaar komen eraan. Het is de ideale tijd om met het hele gezin te genieten van nieuwe films. Tijdens de kerstperiode wordt onze stad ondergedompeld in een warme wintergloed. Ik ben trots dat onze prachtige stad mooi aan bod komt in deze kerstfilm. Straks gaan deze beelden de wereld rond dankzij de wereldwijde release op Netflix in 2021.”