#BruggeBeweegt

BruggeBeweegtVorig jaar hebben we het #BruggeBeweegt project gelanceerd met als doel om tijdens een half jaar te testen of deze aanpak en app een meerwaarde kan zijn voor Bruggelingen die op zoek zijn naar laagdrempelige activiteiten of zelf initiatieven organiseren. Door gekende omstandigheden, hebben we het project tot een jaar verlengd, die ondertussen afgerond is. 

Nu we het project afronden, denken we graag terug aan hoe het allemaal begon. We startten het #BruggeBeweegt – project op 8 maart 2020 met een eerste brainstormsessie. De koppen werden bij elkaar gestoken en de app en het gebruik ervan werden voor het eerst geëvalueerd. De bedoeling was om de week erna met extra gemotiveerde gangmakers een tweede brainstorm te houden en daarna het project te lanceren in Brugge. Helaas sloeg corona toe; de tweede sessie kon niet plaatsvinden en we moesten met z’n allen noodgedwongen enkele maanden in ons kot blijven.

vrienden uit de buurt spelen petanqueNa de eerste versoepelingen besloten we niet langer te wachten en lanceerden we de app dan toch - vol goede moed. Eerst met vooral een online aanbod en loop- wandel-, fiets-, en mountainbikeroutes om in de zomer dan effectief te starten met groepslessen, loopgroepjes, petanquebendes,… De interesse bleef groeien en daarmee ook het aanbod op de app. Voor ons leuk om te zien hoe dit een eigen leven ging leiden.

Tot op de dag van vandaag zijn we nog niet verlost van de coronamaatregelen en dit merkten we ook op de app. Sinds oktober zagen we een serieuze daling in het aanbod op de app. Opnieuw werden er strengere maatregelen afgekondigd, het werd winter,.... Het aanbod op de app viel stil, maar wij niet. We lanceerden een vragenlijst om te weten te komen hoe we de app nog kunnen verbeteren en gingen een samenwerking aan met Howest die hier een evaluatiestudie rond uitwerkte.

We hebben dus in een korte periode samen al heel wat watertjes doorzwommen en willen jullie hiervoor heel hard bedanken. Gezien de maatregelen momenteel nog weinig actie toelaten, zetten we de huidige BruggeBeweegt app definitief stop op 1 april 2021 (en dit is geen grap!)

Op dit moment is Sport Vlaanderen stappen aan het ondernemen om een nieuwe tool te laten ontwikkelen die nog beter aan jullie noden voldoet - waar al deze feedback in mee genomen zal worden. De bedoeling is om deze daarna breed in Vlaanderen te kunnen uitrollen.

vrienden spelen badmintonMeer informatie over de nieuwe app zul je ongetwijfeld later nog krijgen. Het is dus geen vaarwel, maar wel een tot binnenkort.

Word je graag verder op de hoogte gehouden van het toekomstige project?

Schrijf je dan hier in.

 

logo BruggeBeweegtlogo Sport Vlaanderen