Bruggelingen kunnen de administratie voor hun vaccinatie eenvoudig online afhandelen

20
apr
2021

Een tweetal weken voor men gevaccineerd wordt, ontvangt men een brief (en eventueel ook een sms en/of e-mail) met een voorstel voor een vaccinatiemoment.

Het is aanbevolen dat men deze afspraak bevestigt. Bruggelingen kunnen de administratie voor hun vaccinatie gemakkelijk online afhandelen via www.laatjevaccineren.be/opties-vaccinatie-uitnodiging. Men kan op de website inloggen met de code die in de uitnodigingsbrief vermeld staat.

Burgemeester Dirk De fauw: “Dagelijks krijgt het callcenter duizenden telefoontjes te verwerken. Om de werkdruk en de wachttijd te verminderen, wijzen we de Bruggelingen graag op de mogelijkheid dat ze hun afspraak op een eenvoudige manier online kunnen bevestigen.

Kiezen van vaccin niet mogelijk

Ik geef graag nog eens mee dat het kiezen van een vaccin niet mogelijk is. Vlaanderen nodigt uit op basis van leeftijd voor het eerst beschikbare vaccin. Brugge beslist niet in de hoeveelheden van welk vaccin, noch aan wie dit vaccin wordt toegediend. Wij zorgen er wel voor dat de beschikbare vaccins zo snel en comfortabel mogelijk worden toegediend.”

Bovendien kan men online ook de antwoorden terugvinden op veel voorkomende vragen. 

Wie dit toch niet digitaal wenst te doen, kan zijn afspraak bevestigen op 050 44 8000.

Meer informatie over de vaccinatie-uitnodiging vindt men ook terug op ‘Mijn Burgerprofiel’  via https://burgerprofiel.vlaanderen.be/, het online platform van Vlaanderen.