Brugs Bierfestival op 9 en 10 april in Beurs-, Meeting- en Congres Centrum (BMCC)

27
okt
2021

Vorig jaar kon het Brugs Bierfestival wegens corona niet doorgaan. De laatste editie vond plaats tijdens het eerste weekend van februari 2019 in een tent van meer dan 4.000 m² op ’t Zand.
Er waren 18.000 bezoekers en er werden meer dan 100.000 biertjes getapt en geschonken door 90 brouwerijen. 

Dit jaar heeft het Brugs Bierfestival plaats op 9 en 10 april in het Beurs-, Meeting- en Congres Centrum (BMCC), op het Beursplein. 
Het BMCC, dat binnen twee maanden de deuren opent, mag zo meteen één van de grootste evenementen in de stad verwelkomen.

Voordelen nieuwe locatie

De ligging biedt vele voordelen voor de bezoekers:

  • Het festival vindt plaats in het hartje van de stad met de mogelijkheid om voor, na of tussendoor een bezoek te brengen aan de stad en aan de lokale horeca.
  • Vlakbij zijn er een waaier van overnachtingsmogelijkheden in alle prijsklassen.
  • Zeer bereikbaar met het openbaar vervoer. Station op slechts 1 km wandelen en de BOB kan parkeren onder ‘t Zand vlakbij.
  • De volledige nieuwe infrastructuur biedt een waaier van ongekend comfort.
  • Onder de venue is een fietsenberging voor 226 fietsen. Bij volzet kan ook de fietsenberging onder ’t Zand gebruikt worden.

Ook voor de standhouders biedt de ruimere en modernere locatie veel meer gebruiksgemak, zowel voor de opbouw als voor de uitbating van de stand.

Zowel een in- als outdoor happening

In tegenstelling tot de vorige edities wordt de uitgave zowel een in- als outdoor happening. De schuiframen van het BMCC zullen tijdens het festival geopend worden zodat de bezoekers zowel binnen als buiten kunnen genieten.
De standhouders zullen binnen 'onderdak' vinden maar omheen de locatie zullen terrassen ingericht worden waar de bezoekers rustig kunnen degusteren. 

Het Beursplein wordt dus één grote festivallocatie met standen, terrassen en foodtrucks.

Door het feit dat het festival deels buiten zal plaats vinden wijkt de organisatie af van haar klassieke datum in februari. Dan zou het immers nog te koud zijn om de bierfanaten buiten te ontvangen. De nieuwe datum is dus 9 en 10 april.

Vorig jaar ontving het Brugs Bierfestival bezoekers uit 39 landen. Mensen die uiteraard ook overnachten en in onze stad shoppen en op café of restaurant gaan.
Het stadsbestuur juicht toe dat het Brugs Bierfestival mee zal zorgen voor de heropleving van het toerisme in onze stad, na de coronacrisis.