Brugse parken krijgen 300 stoelen

22
mei
2019

Stad Brugge start met een proefproject om de stadsparken nog aantrekkelijker te maken voor inwoners en bezoekers. Het stadsbestuur besliste om vijf parken te voorzien van modulair parkmeubilair ofte 300 losse stoelen.
Elk park krijgt tegen het begin van de zomer telkens 50 aluminium stoelen – 25 met en 25 zonder armleuning. Elke stoel wordt voorzien van het Brugse stadslogo.

Dit zijn de parken:

• Graaf Visartpark       50

• Nieuwe fontein Koning Albertpark               50

• Hof Campers            50

• Dr. Sebrechtspark    50

• Kiosk Koningin Astridpark       50

(Reserve: 50 stoelen)

Burgemeester Dirk De fauw: “Parken zijn de groene longen van onze stad. We nodigen de Bruggelingen, en de vele bezoekers van onze stad dan ook graag uit om zuurstof op te doen in een van onze mooie parken.

De stoelen zullen zich op een ‘verzamelpunt’ in het park bevinden en kunnen gebruikt worden in het park. We rekenen hiervoor wel op de goodwill van de gebruikers. Na de zomer zullen we dit project evalueren samen met de gemeenschapswachten.
Indien dit gunstig is, kunnen we deze ‘stoelendans’ uitbreiden naar andere parken. Als stadsbestuur bouwen en werken we voortdurend aan een stad waar het heerlijk wonen, leven en werken is.”

Naar Frans voorbeeld

Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem: “We promoten volop de beleving van onze groene domeinen zoals bossen en stadsparken. Met de aankoop van 300 stoelen maken we onze parken aantrekkelijk voor iedereen die graag in de natuur vertoeft.
We kozen voor stoelen omdat dit meubilair in of uit de zon geplaatst kan worden. Een bank staat soms op een plaats waar men net niet wil gaan zitten. Mensen kunnen nu bewust kiezen om bij elkaar te gaan zitten of eventjes alleen.

Eerder deze week stelden we al – naar Amsterdams voorbeeld - de bloembakken aan de brugjes voor, goed voor 150 stuks op 13 verschillende locaties; met dit stoelenproject gaan we de Franse steden achterna. We investeren voortdurend in ons patrimonium om het voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk te maken.”