Met je buren naar de Stadsschouwburg

Inschrijven voor de voorstelling 'In search of New Flemish Masters' is niet meer mogelijk.
Inschrijven voor de rondleidingen op 7 oktober zijn niet meer mogelijk

De Stadsschouwburg is de plek bij uitstek om lekker te genieten van een potje cultuur.

Met je buurtcomité nodigen we je uit om te genieten van een voorstelling of eens een kijkje te komen nemen achter de schermen.

Voorstelling ‘(In search of) New Flemish Masters’

Op dinsdag 23 mei 2023 kan je als buurtcomité met je buren naar de voorstelling
‘(In search of) New Flemish Masters’ met Osama Abdulrasol. Deze act wordt omschreven als een broeierige soundscape tussen oost en west, met o.a. DJ Grazzhoppa.

De vijftiende-eeuwse Franco-Vlaamse polyfonisten staan ook bekend als de 'Vlaamse Meesters'. Hun muziek inspireerde componist Osama Abdulrasol om vanuit zijn eigen Arabische achtergrond op zoek te gaan naar overeenkomsten tussen die Westerse en Arabische traditie. Met behulp van beats en projecties zet hij de beide culturen op zijn kop.
Het wordt een bij momenten intense dialoog van kanun en luit met de beats van DJ Grazzhoppa en de elektronica van Thomas Noël. Broeierige soundscapes die je meevoeren, ofwel richting trance, ofwel richting dansvloer. Met stemmen van Helena Schoeters en de indrukwekkende Arabische zanger Khaled Al Hafez.
Met deze zoektocht zetten de muzikanten de lange lijn van Vlaams artistiek meesterschap voort, op geheel eigen(zinnige) wijze.

(In search of) New Flemish masters:  Osama Abdulrasol (kanun, composities), Tomas Noël (hammond, keyboard), Philippe Malfeyt (o.a. luit, théorbe), Helena Schoeters (stem), DJ Grazzhoppa

  • Dinsdag 23 mei 2023 - 20.00 u.
  • 6 euro per persoon
  • beperkte plaatsen - ongenummerde kaarten

Inschrijven voor dit evenement is niet meer mogelijk.

 

Stadsschouwburg - rondleiding achter de schermen

De Brugse Koninklijke Stadsschouwburg (1869) is één van de best bewaarde stadstheaters in Europa. Achter de sobere neorenaissancegevel bevinden zich een majestueuze theaterzaal en een paleisachtige foyer. Ook benieuwd naar wat er wat er voor, onder, achter en boven het podium te zien is?

Kom het met je buren ontdekken in groep, samen met een gids die je graag alle hoeken van de Stadsschouwburg laat zien. We voorzien telkens twee groepen op drie tijdstippen.

  • Zaterdag 7 oktober 2023 –  2 groepen om 11.00 u. / 14.00 u. / 16.00 u.
  • 2 euro per persoon
  • Duur 90 à 105 minuten
  • Inschrijvingen zijn afgelopen

Communicatie over hoe en wanneer je kan inschrijven vind je in de loop van het jaar in het nieuwsbericht of via de nieuwsbrief.


Ingeschreven op onze nieuwsbrief? Dan krijg je over deze activiteiten nog bericht via mail.
Bekijk nu en dan de nieuwsberichten op de website

Contactinformatie