Burgemeester Dirk De fauw betuigt medeleven bij het overlijden van burgemeester graaf Leopold Lippens

19
feb
2021

Burgemeester Dirk De fauw: “Namens het stadsbestuur van Brugge maar zeker ook in mijn persoonlijke naam betuig ik mijn oprechte deelneming bij het overlijden van burgemeester graaf Leopold Lippens.

In de eerste plaats is het natuurlijk de familie van de burgemeester die door dit overlijden in diepe rouw wordt gebracht maar ook de volledig leefgemeenschap van Knokke-Heist, zowel de vaste bewoners als de tweede verblijvers worden geraakt door het overlijden van ‘hun burgemeester’. Hij was een burgemeester die echt op handen werd gedragen en die ook door de schepenen en de gemeenteraadsleden in Knokke-Heist bijzonder werd gewaardeerd.”

Uitgesproken visie op de maatschappij

“Persoonlijk mocht ik Leopold Lippens beter leren kennen toen ik gedeputeerde was van de Provincie West-Vlaanderen en ik het burgemeestersoverleg voor onze regio mocht opstarten. Van meet af aan maakte Leopold duidelijk dat hij een grote voorstander was van regionale ontwikkeling maar geen zin had om naar vergaderingen te komen waar alleen maar ‘gepraat’ werd. Hij wou duidelijke en concrete projecten om aan te werken.

Het was een man met een uitgesproken visie op de maatschappij. Hij hield van grote projecten, zowel in zijn eigen Knokke-Heist als in de ruime omgeving. Hij had ook veel gereisd en kon dus vergelijken met wat zich voordeed in andere werelddelen.

De monumenten in Brugge vond hij fantastisch en hij vond dat de band met Brugge niet sterk genoeg kon zijn. De realisatie van de A11, waarvoor hij duidelijke afspraken maakte met Minister Crevits, vond hij fantastisch. Hij droomde ervan om van de luchthaven van Ursel de ‘jet-luchthaven’ voor Brugge en Knokke te maken.”

Foto: gemeentebestuur Knokke-Heist