Buurt aan de beurt

logo buurt aan de beurt

Wil je kennismaken met het nieuwe college van burgemeester en schepenen en horen welke klemtonen ze willen leggen in de stad en in jouw buurt? Heb je voorstellen voor je buurt? Wil je onze stadsdiensten beter leren kennen en vernemen hoe je ons bereikt en bij wie je terecht kunt? Of wil je je buren ontmoeten?

Kom dan zeker naar jouw buurtmoment. Vanaf zondag 24 maart trekt het nieuwe stadsbestuur de Brugse wijken in. Burgemeester Dirk De fauw en alle schepenen willen graag met alle Bruggelingen kennis maken en een nauwe band met hen opbouwen. Het stadsbestuur wil hiermee niet alleen zichzelf en het nieuwe beleidsprogramma voorstellen, maar vooral luisteren naar de ideeën, suggesties en bezorgdheden van de Bruggeling.

Onder de naam 'buurt aan de beurt' vinden 24 buurtbezoeken plaats.

Kennis maken met projecten en diensten van Stad

We ontvangen je om kennis te maken met de bestuursploeg en het beleidsprogramma. Daarna bieden we je een drankje aan terwijl je info over Stad Brugge en je buurt krijgt. Ook kinderen en jongeren zijn welkom met hun ideeën voor de buurt! Voor het specifieke bezoek aan jouw buurt, krijg je een uitnodiging in je brievenbus.

Burgemeester Dirk De fauw: “We willen de band met de Bruggeling aanhalen. Onze inwoners zijn zeer fier op hun stad, dat blijkt uit de stadsmonitor van 2018 waarbij 84 procent van hen dit aangeeft. Het vertrouwen in het stadsbestuur daarentegen bedroeg in 2018 maar 27 procent. Ik vind het essentieel om dit vertrouwen op te krikken."

Data en locaties

Zie kaartje

kaart buurt aan de beurt

Toegankelijkheid

Heb je vragen over de toegankelijkheid van dit moment?

Contacteer 050 44 8000 (bereikbaar van 9 tot 17 u op weekdagen) of info@brugge.be.

Ben je minder mobiel?

Zorgvereniging Mintus brengt je ter plaatse. Contacteer 050 32 68 90 (bereikbaar op weekdagen van 9 tot 12 u en van 14 tot 16 u).

Programma

De ‘buurt aan de beurt’-momenten gaan altijd door op een woensdagavond, zaterdag- of zondagochtend.

In het weekend starten we om 10.30 u.

  • 10.30 u: deuren open
  • 10.45 u: toelichting beleidsprogramma en voorstelling stadsbestuur door burgemeester
  • 11.15 u: receptie en mogelijkheid tot bezoeken themamarkt
  • 12.30 u: einde

Op woensdag gaan we van start om 20 u.

  • 20 u: deuren open
  • 20.15 u: toelichting beleidsprogramma en voorstelling stadsbestuur door burgemeester
  • 20.45 u: receptie en mogelijkheid tot bezoeken themamarkt
  • 22 u: einde

Themamarkt

Na de toelichting van het beleidsprogramma en voorstelling van het stadsbestuur door de burgemeester is iedereen welkom op de themamarkt. Je kan je laten inspireren door verschillende themahoeken om jouw buurt een boost te geven of ontdekken wat er de komende jaren op de planning staat voor jouw leefomgeving.

Bij de themahoek ontmoeten krijg je de kans om een praatje te doen met buurtbewoners en het stadsbestuur. Heb je vragen? Stel het hen persoonlijk, ze kunnen je vast op weg helpen.

Themahoek welzijn is tijdens het ‘buurt aan de beurt’- moment ook aanwezig.

Er zal ook een hoek zijn rond het thema openbaar domein, waar je de gerealiseerde en geplande projecten voor jouw buurt kunt ontdekken.

Boost je buurt

Heb je zin om zelf iets te ondernemen in jouw omgeving? Ga zeker een kijkje nemen bij de ‘boost je buurt’-hoek. Hier ontdek je allerlei tips om je buurt groener te maken, samen te composteren of om een buurtcomité op te starten. Daarnaast krijg je ook te horen hoe je Brugse buurtcheques of buurtoppeppers kan ontvangen.

Kinderen en jongeren vangt de Jeugddienst op bij hun themahoek. Hier krijgen de jongsten de kans om ideeën voor de toekomst voor te stellen.

Wil je zelf een idee of suggestie doorgeven? Kom dan langs bij de het Meldpunt. Hier kan je jouw idee registreren en ontdekken hoe je stap voor stap tewerk kan gaan. Bovendien kun je hier steeds terecht met je voorstellen en ideeën via www.brugge.be/meldpunt.  We behandelen elke melding!

Stadsmagazine

Daarnaast krijgt het project ‘buurt aan de beurt’ ook een vaste plaats in het stadsmagazine van de Stad. In elke editie wordt een buurt uitgelicht met een interview van een buurtbewoner, gekoppeld aan nuttige buurtweetjes en enkele interessante cijfers. De Bruggeling kan dit in zijn of haar brievenbus ontdekken vanaf half maart. In de maart-editie is Dudzele de eerste buurt die aan de beurt komt. Ook via de website en de sociale mediakanalen van Stad Brugge komen de inwoners alles te weten over de Brugse buurten.

Na het laatste buurtbezoek op zondag 7 juli zullen de verschillende communicatiekanalen van de stad er crossmediaal voor zorgen dat de buurten blijvend onder de aandacht worden gebracht. Dit toont aan dat ‘buurt aan de beurt’ voor het bestuur een blijvend engagement is en een speerpunt van het beleid vormt.

Deel deze pagina