Buurt aan de Beurt 2022

Alle Bruggelingen kregen in 2022 een uitnodiging van het Brugse stadsbestuur voor een nieuw Buurt aan de Beurt moment.  

Sinds de ontmoeting in het begin van de legislatuur is er heel wat veranderd in de Brugse buurten én in 2021 was het 50 jaar geleden dat Brugge fusioneerde met zijn buurgemeenten. Tijd dus om in 2022 een update te geven en ondertussen van de gelegenheid gebruikt te maken om opnieuw met elkaar in gesprek te gaan.  

Buurt aan de Beurt BIS

Dit event is afgelopen.
Kom hieronder te weten wat op het programma stond tijdens de buurtbezoeken in 2022. 

 

Wil je vernemen wat er nieuw is in jouw buurt en wat er nog op het programma staat? Heb je een vraag of voorstel die je graag op de buurtagenda wil zetten? Wil je een blik werpen op de buurt door kinderogen of foto’s van je buurt zien 50 jaar geleden? Maar vooral, wil je je buren nog eens ontmoeten? Dan is Buurt aan de Beurt echt iets voor jou.  

Zet jouw vraag op de agenda van Buurt aan de Beurt 

Zit  je met een prangende vraag of heb  je een voorstel van buurtinitiatief? Laat het ons dan weten. Wie weet leggen wij jouw vraag voor aan de burgemeester of de bevoegde schepen tijdens Buurt aan de Beurt of kun je  tijdens of na Buurt aan de beurt samen met je buren aan de slag met de ingediende voorstellen.

Per buurtmoment lanceren we een afzonderlijke oproep. Kom meer te weten via www.brugge.be/oproepbuurtaandebeurt of hou de stadskanalen zoals Hoplr, website en social media in de gaten voor jouw buurtoproep..

Ook kinderen en jongeren kunnen een vraag indienen. Neem een kijkje op https://jong.brugge.be/vraag-aan-de-burgemeester

Buurt aan de Beurt zoekt kunstwerken van kinderen

Hoe beleven kinderen hun buurt? Wat zijn hun favoriete plekken? Wat maakt hun buurt in hun ogen zo uniek?

Dat willen we aan iedereen tonen tijdens de kinderexpo Buurt aan de Beurt. Met een reizende expo tonen we de kunstwerken van de kinderen over hun eigen buurt en deelgemeente in heel Brugge.

Kinderen kunnen zelf een tekening, schilderij of fotocollage maken en indienen voor onze expo.  Alle info vindt u hier.

 

Buurt aan de Beurt concreet: 

We komen naar al de 13 deelgemeenten. Elke bewoner krijgt nog een uitnodiging in de bus voor het moment in z’n eigen deelgemeente. Hieronder vind je een opsomming van alle data en locaties.

Klik hier voor het volledige overzicht

 

TOEGANKELIJKHEID Heb je vragen over de toegankelijkheid van dit moment? 
Contacteer 050 44 800 (bereikbaar op weekdagen van 9 tot 17 u) of info@brugge.be