De Brugse Buurtcheques

 

 

Brugse Buurten

De Brugse Buurtcheques zijn een ondersteuning voor buurtbewoners die samen een activiteit organiseren om te bouwen aan de samenhorigheid, de uitstraling, de leefbaarheid… van hun buurt of straat. Het is gericht op spontane initiatieven van bewoners, buurtcomités, wijkcomités,… en bestaat enerzijds uit een ruime ondersteuning van hun eigen activiteiten, anderzijds uit een aanbod van activiteiten waar zij kunnen op intekenen.

Via de Brugse Buurtcheque krijg je tot 4 maal per jaar een financiële ondersteuning voor je buurtactiviteit. Maximum drie van deze activiteiten mogen een louter ontspannend doel hebben, één initiatief moet een meer structurele bijdrage leveren aan de sociale samenhang en leefbaarheid in de buurt. De ondersteuning bedraagt maximum 200 euro per activiteit. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om 1 maal per jaar een gratis culturele act uit het aanbod van de stad te boeken. De financiële ondersteuning bedraagt dan 100 euro i.p.v. 200 euro.

Daarnaast bestaat er ook een ruim aanbod van activiteiten waarop de verschillende buurtcomités kunnen intekenen. Zo is het cultureel aanbod, het sportaanbod en de bebloemingsactie. Meer informatie hierover vind je terug op www.brugsebuurten.be 

Een buurtcheque kan je hier aanvragen. 

Contactinformatie