Camerabeveiliging Stationsplein

28
jun
2017

Sinds enkele weken heeft het Stationsplein in Brugge een grondige facelift ondergaan. De oude bushalte was dringend aan vernieuwing toe. Nu kunnen we genieten van een modern, fris ogende busstation met alle faciliteiten.

Naast een aantrekkelijk uitzicht, is het ook belangrijk dat deze ruimte, waar dagelijks duizenden mensen gebruik van maken, een veilig oord is voor iedereen. Daarom hebben de Stad, De Lijn en de lokale politie Brugge de handen in elkaar geslagen om dit doel te realiseren.

De lokale politie Brugge werkt al enkele jaren met een efficiënt camerasysteem, waarbij vooral de uitgaansbuurten, de winkelstraten en de omgeving van het Jan Breydelstadion mee in de gaten gehouden worden.
Voortaan wordt nu ook de stationsomgeving aan de kant van het Stationsplein mee gecontroleerd via camera’s. Fenomenen zoals gauwdiefstallen, geweld (ook tegen het personeel van De Lijn), vandalisme en druggebruik in deze omgeving kunnen zo nauwgezet opgevolgd worden.

Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst / protocol afgesloten met De Lijn. De Lijn staat in voor de financiering van twee bewakingscamera’s op het Stationsplein.
Eén vaste camera heeft een duidelijk zicht op de perrons waar de bussen de reizigers oppikken en afzetten.
Een tweede camera is een beweegbare camera, waar de dispatchers van de politie Brugge actief mee kunnen werken. Verdachte gedragingen kunnen beter in beeld gebracht worden en het traject van eventueel vluchtende personen kan worden gevolgd. De beelden worden gevisualiseerd in de dispatching van de lokale politie Brugge. 

 

 

Deel deze pagina