Campagne samen veilig naar school

Samen veilig naar school: Vicky en Thor geven het voorbeeld!

Bij de start van het nieuwe schooljaar roept het stadsbestuur, de lokale politie en de Brugse scholen alle weggebruikers op om verkeersveiligheid vanaf de eerste schooldag in de praktijk te brengen.  Deze oproep heeft vorm gekregen in een sensibiliseringsfilmpje.  Het jonge meisje Vicky heeft een hoofd vol fantasie.  Op haar tocht van thuis naar school beeldt ze zich in dat er tal van draken en hindernissen zijn die ze moet overwinnen.  Ze komt veilig aan op school, waar ze haar boezemvriend Thor ontmoet.  Basisboodschap van het filmpje is: "Samen veilig naar school!  Daar werken we samen aan.  Zo verdienen we allemaal een pluim!".  

Dit filmpje wordt ondersteund door een bijzondere folder, waarop tal van tips zijn opgenomen om veilig verkeer van en naar school te stimuleren.  Op de achterkant van deze folder is een leuk ganzenbordachtig spel opgenomen.  Via dit spel kunnen de kinderen de tips spelenderwijs leren kennen.  (deze folder kan gedownload worden, zie rechterkant)

De figuurtjes Vicky en Thor zijn ook opgenomen in een sensibiliserende affiche, die oproept tot het respecteren van de zone 30.  Scholen of andere geïnteresseerden kunnen deze affiche gratis bestellen bij de preventiedienst van de stad Brugge.  (deze affiche kan gedownload worden, zie rechterkant)