City Hacks

Stad Brugge organiseert sinds 2016 jaarlijks een 24u-hackaton, waarbij Brugse bedrijven en studenten de kans krijgen om op basis van open data creatieve en innovatieve digitale toepassingen te ontwikkelen.

Hier kunt u de door de stad beschikbaar gestelde open data vinden

Editie 2017

Op 24 en 25 november gaat de tweede editie door, nu onder de noemer City Hacks. Het thema dit jaar is ‘Brugge een leven lang’, waarbij gewerkt wordt rond het bieden van oplossingen voor kinderen, jongeren en ouderen. En over de generaties heen.

De hackaton start op 24 november om 8u en eindigt zaterdagmorgen 25 november. De locatie dit jaar is het Ondernemerscentrum Brugge op het Jan Van Eyckplein. Vanaf zaterdagmorgen, 9u is het brede publiek welkom om de pitches en het oordeel van de jury bij te wonen.

Inschrijven kan hier. Alle praktische info op www.cityhacks.be

Editie 2016

Op 14 en 15 oktober 2016 ging de eerste editie van Applab Brugge door. 45 deelnemers gingen aan de slag met de open data die door de stad Brugge ter beschikking werden gesteld. 

De uiteindelijke winnaar en de 2 runner-ups waren:

  1. Winnaar: Bits of Love met Fietskadee
  2. Runner-up studenten: Codewest met Prente
  3. Runner-up bedrijf: Duo met Guido

De jury loofde het winnende ontwerp Fietskadee, omdat het een brede doelgroep aanspreekt. Het is een schaalbaar project, waarbij uitbreiding naar andere steden denkbaar is. Er werden heel wat open data van de stad gebruikt en het is een meerwaarde dat de data uitgewisseld kunnen worden. Wat bovendien de doorslag gaf was de brede maatschappelijke relevantie van de app.

Het filmverslag is hier te vinden.

Het Applab Brugge 2016 werd mee mogelijk gemaakt door het agentschap Innoveren en Ondernemen, Resoc Noord-West-Vlaanderen en Het Entrepot.

 

Deel deze pagina

Contactinformatie