Brugge Classic

Fiets mee en kruip in de huid van een doorwinterde wielerprof

wielrenners rijden in groep in het bosBrugge Classic is hét fietsevenement voor de sportieve fietser en vond plaats op zaterdag 23 maart 2019. Wielertoeristen krijgen de unieke kans om te fietsen op tijdelijk afgesloten wegen. Start en aankomst zijn aan het Sint-Lodewijkscollege, Magdalenastraat 30 te Sint-Andries.

De Brugge Classic is een toertocht in groep over een attractief parcours van 65, 75 of 100 kilometer, op voornamelijk bredere wegen in en rond Brugge.

De lokale politie en mobiele seingevers begeleiden de renners. Volgwagens bieden onderweg assistentie aan de deelnemers. Na een gezamenlijke aanlooplus (10km) langs een verkeersvrij gemaakte Brugse ring worden er drie pelotons gevormd die aan een verschillend tempo de verdere rit afwerken.

De finish ligt dit jaar aan het Sint-Lodewijkscollege, waar kleedkamers ter beschikking zijn. Napraten kan ook, tijdens een après-bike in de bar van het college.

Deelnemen kost 6 euro (vergunninghouders) of
8 euro (niet-vergunninghouders)

Daarvoor krijg je:
   • een unieke groepsrit op verkeersvrije wegen
   • begeleiding door politie en Vlaamse Moto
      Seingevers
   • assistentie onderweg door volgwagens
   • fietsbewaking op de plaats van de startboxen
   • kleedkamers en douchemogelijkheden
   • goodie bag met enkele leuke attenties (na rit aan het onthaal)
   • verzekering

Om een veilig en kwalitatief evenement te kunnen garanderen, worden maximum 600 deelnemers toegelaten. 

De Brugge Classic is een organisatie van Stad Brugge ism Kon. Brugse Velosport, Brugse Cyclo's, Sint-Trudotrappers, De Breydelzonen, Sint-Michielse Trappers, Lobek Sodibrug, Brugse Bikers.

GPX parcours

Zie rechter kolom op deze pagina (Documenten)

Routeyou parcours

 

zwarte letters Grinta en voor de actieve fietser        rode letters KW met eronder zwarte letters leeft met je mee         logo Brugse zot  www.grinta.be/abo
www.ridewithgrinta.be

#sportersbelevenmeer

Deel deze pagina

Contactinformatie