Brugge Classic 2017

Fiets mee en kruip in de huid van een doorwinterde wielerprof

wielrenners starten in groep op de markt BruggeBrugge Classic is een innovatief wielerevenement voor de sportieve fietser. 750 wielertoeristen krijgen de unieke kans om op zaterdag 25 maart 2017 te fietsen op tijdelijk afgesloten wegen. De groepsstart wordt gegeven om 9.00 uur aan het Jan Breydelstadion.

De Brugge Classic is een toertocht in groep over een attractief parcours van 75 kilometer, op voornamelijk bredere wegen in en rond Brugge.

De lokale politie en mobiele seingevers begeleiden de renners. Volgwagens bieden onderweg assistentie aan de deelnemers. Na een gezamenlijke aanlooplus (14km) over de Markt en langs een verkeersvrij gemaakte Brugse ring worden er drie pelotons gevormd die aan een verschillend tempo de verdere rit afwerken.

Op verschillende plaatsen langs het parcours is er animatie binnen het thema wielrennen. De finish ligt aan het Jan Breydelstadion, waar kleedkamers ter beschikking zijn. Napraten kan ook daar, tijdens een après-bike in de bar in de oosttribune.

Bij inschrijving krijg je:

  • een unieke groepsrit op verkeersvrije wegen
  • begeleiding door politie en Vlaamse Moto Seingevers
  • assistentie onderweg door volgwagens
  • fietsbewaking op de plaats van de startboxen
  • kleedkamers en douchemogelijkheden
  • goodie bag met enkele leuke attenties (verkrijgbaar na de rit op de plaats van het onthaal)
  • verzekering

Inschrijven kan enkel nog ter plekke tussen 7.30 uur en 8.30 uur tot het maximum aantal van 250 deelnemers per groep is bereikt.

Om een veilig en kwalitatief evenement te kunnen garanderen, worden maximum 750 deelnemers toegelaten. 

De Brugge Classic is een organisatie van Stad Brugge ism Kon. Brugse Velosport, Brugse Cyclo's, Dudzeelse Trappers, St-Trudotrappers, De Breydelzonen, Sint-Michielse Trappers, Lobek Sodibrug, Brugse Bikers.

gele achtergrond met rode letters Grintarode letters KW met eronder zwarte letters Krant van West-Vlaanderenlogo paljas in rode letters met erboven rechts een tekening van een mannetje met knapzak
grijze ronde cirkel met zwart en witte letters SMAC

Deel deze pagina

Contactinformatie