Compassionate Brugge lanceert bladwijzeractie voor lezers

27
jul
2022

Compassionate Brugge, het project rond rouw en verlies dat de hele stad Brugge omarmt, wil lezende inwoners bij het verhaal betrekken. Om het gesprek over afscheid en verlieservaringen dichter bij burgers te brengen, worden er in boekhandels, kringloopwinkels en bibliotheken willekeurig bladwijzers in boeken gestopt.
Elke bladwijzer bevat een eenvoudige troosttip.

Het gaat om een laagdrempelige actie waarmee mensen op een onbewaakt moment bereikt worden.
Vroeg of laat worden we allemaal met het levenseinde geconfronteerd, al dan niet van een dierbare. Het is vaak moeilijk om hierover te praten, lijden en rouw zitten nog in de taboesfeer. Compassionate Brugge wil hier met de ‘bladwijzeractie’ verandering in brengen.

10 Tips voor Troost

Het netwerk Compassionate Brugge ontwikkelde eerder al ’10 Tips voor Troost’. Die zullen nu dus verspreid worden met bladwijzers in tal van boeken en op tal van plaatsen. Met de bladwijzers en via gratis affiches en folders biedt Compassionate Brugge handvaten op zakformaat aan om rond rouw en verlies te spreken.
Hoe kan je gepast reageren wanneer iemand rouwt? Wat doe je beter wel of niet?

Je zal de bladwijzers vinden in boekenruilkastjes en openbare bibliotheken, in de gezondheidsbib en in de bibliotheken van YOT, het Heidehuis en Huis van de Mens

Meer info op: www.brugge.be/compassionatebrugge.

Men kan er gratis affiches en folders met troosttips bestellen.