Contouren (Rachel Cusk)

26
Jun
2019

Op maandag 16 september bespreekt de leesgroep van de bib onder leiding van Willy Devriese "Contouren" van Rachel Cusk.

Contouren is het eerste luik uit de zogeheten scheidingstrilogie van Cusk, die vervolledigd wordt door Transit en Kudos. Hoofdpersonage van de trilogie is Faye die met haar twee kinderen, haar echtscheiding en haar literaire optredens een afspiegeling lijkt van Rachel Cusk zelf.

Faye reist naar Athene om er enkele dagen een schrijfcursus te geven. Over haarzelf kom je als lezer niet zoveel te weten. Faye doet verslag van de gesprekken die ze voert met de mensen die ze tijdens haar reis tegenkomt. Zij vertellen over hun angsten, verlangens en mislukkingen. Door de manier waarop ze de verhalen navertelt, krijg je als lezer toch min of meer een beeld van wie Faye is. Contouren is zo een roman geworden die toont hoe je persoonlijkheid en leven vorm krijgt door hoe je de gebeurtenissen rondom jou verwerkt tot verhalen.

Dat lijkt een ideaal boek om een interessant gesprek op gang te brengen?
De leesgroep start om 14u in Hoofdbibliotheek Biekorf. Wil je bij een lekker kopje koffie of thee mee discussiëren? Inschrijven kan bij Valerie Logghe (valerie.logghe@brugge.be of 050 47 24 20). Deelname kost vier euro, ter plaatse te betalen. Rond 16u is de bijeenkomst meestal afgelopen.