Vanaf 1 mei: gratis busvervoer van en naar het vaccinatiecentrum

20
apr
2021

Vanaf zaterdag 1 mei kunnen Bruggelingen gratis met de bus van De Lijn van en naar het vaccinatiecentrum op de dag van hun vaccinatie.

Burgemeester Dirk De fauw: “We willen onze inwoners maximaal stimuleren om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar het vaccinatiecentrum te komen. Daarom werkten we met De Lijn een regeling uit waardoor we gratis busvervoer kunnen aanbieden op het moment van de vaccinatie.”

Sms-ticket

De burger kan op de datum van zijn vaccinatie via het verzenden van een specifieke code (VCBRU) naar het nummer 4884 gratis met De Lijn heen en terug naar het vaccinatiecentrum. De kostprijs voor de burger is beperkt tot de kost van de verzonden sms.

Het antwoordbericht geldt als vervoerbewijs met een geldige heen- en terugreis op de dag van de vaccinatie. Per verzonden sms krijgen de gebruikers een H&T-ticket. Per vaccinatieafspraak moeten ze dus maar één keer een sms sturen.

Per gsm-nummer kan er twee keer gebruikgemaakt worden van deze code (heen en terug), dit kan dus voor beide vaccinatieafspraken. Bovendien dient bij controle ook de oproepingsbrief voor de vaccinatie getoond te worden.