Corona-info op maat van horeca

Sinds 19 oktober moeten cafés en restaurants verplicht de deuren gesloten houden.
Takeaway van maaltijden en dranken blijft wel toegestaan, tot uiterlijk 20 uur (alcoholische dranken) en 22 uur ’s avonds (non-alcoholische dranken en maaltijden).

Takeaway bij Brugse horecazaken

Heel wat Brugse horecazaken blijven niet bij de pakken zitten en bieden takeaway aan.

Bekijk het overzicht van Take-away in Brugge

Bekijk hier de regels voor het aanbieden van takeaway

Steunmaatregelen voor ondernemers

Ondernemers die zich getroffen weten door de coronamaatregelen, kunnen op een steunpakket van de federale, Vlaamse en lokale overheid rekenen.

Meer info over de steunmaatregelen

Terrasregeling

Ter ondersteuning van de Brugse horeca stelde de Stad op 2 juni al een plan voor rond de uitbreiding van terrassen. Om de opgelegde federale maatregel van social distancing te kunnen handhaven kan iedere uitbater van een horecazaak die al over een terrasvergunning beschikt een uitbreiding van zijn terras aanvragen, net zoals de uitbater van een horecazaak met een geldige exploitatievergunning (horecabestemming) die geen terrasvergunning heeft.

Let op: elke uitbater die zijn terras wil uitbreiden moet hier zelf een aanvraag voor indienen. Terrassen op de openbare weg zijn verboden, behalve voor wie hier eerde al een vergunning voor verkreeg.

Ter ondersteuning van de horeca in deze moeilijke tijden, voert Stad Brugge een uitzonderingsmaatregel in voor de horecaterrassen gelegen binnen beschermd stadsgezicht.

Concreet kunnen de horecazaken hun terrassen (vergunde losse en vaste constructies) laten staan tot de laatste zondag van de kerstvakantie van volgend jaar (die eindigt op 9 januari 2022). Dit betekent dat de vergunde grote terrassen tot dan niet moeten inkrimpen naar een maximale diepte van vier meter.

Hier meer details.

Aandachtspunten

  • Respecteer de voorwaarden van de muziekmelding/omgevingsvergunning (Vlarem) en neem de nodige maatregelen zodat lawaai en muziek van binnen in de uitbating niet hoorbaar zijn in de onmiddellijke omgeving. Elektronisch versterkte muziek is niet toegelaten op terrassen.
  • Uitbaters moeten de nodige voorzorgen nemen om zwervuil te voorkomen.
  • Een correcte toepassing van de wetgeving betreffende de verkoop van alcohol blijft cruciaal: geen alcohol aan -16-jarigen en kennelijk dronken personen, geen sterke drank aan -18-jarigen.

 

Hou het veilig: download handige affiches

De Stad stelt een reeks affiches vrij te beschikking van uitbaters. Deze affiches kunnen gebruikt worden om klanten wegwijs te maken in de veiligheidsmaatregelen.

Afstand houden bij aanschuiven
   
   
   
Affiche mondmaskers verplicht 
Affiche mondmaskers verplicht (4-talig)  

 

Download alle affiches

Meer info

Horeca-ondernemers kunnen met vragen omtrent deze heropstart terecht bij de dienst Werk en Ondernemen van de Stad, via werkenondernemen@brugge.be.

 

Contactinformatie