Corona-info op maat van horeca en handel

 

Takeaway bij Brugse horecazaken

Heel wat Brugse horecazaken bieden in deze uitzonderlijke tijden takeaway aan.

Bekijk het overzicht van Take-away in Brugge

Steunmaatregelen voor ondernemers

Ondernemers die zich getroffen weten door de coronamaatregelen, kunnen op een steunpakket van de federale, Vlaamse en lokale overheid rekenen.

Meer info over de steunmaatregelen

Terrasregeling

Ter ondersteuning van de Brugse horeca stelde de Stad op 2 juni al een plan voor rond de uitbreiding van terrassen. Om de opgelegde federale maatregel van social distancing te kunnen handhaven kan iedere uitbater van een horecazaak die al over een terrasvergunning beschikt een uitbreiding van zijn terras aanvragen, net zoals de uitbater van een horecazaak met een geldige exploitatievergunning (horecabestemming) die geen terrasvergunning heeft.

Let op: elke uitbater die zijn terras wil uitbreiden moet hier zelf een aanvraag voor indienen. Terrassen op de openbare weg zijn verboden, behalve voor wie hier eerde al een vergunning voor verkreeg.

Ter ondersteuning van de horeca in deze moeilijke tijden, voert Stad Brugge een uitzonderingsmaatregel in voor de horecaterrassen gelegen binnen beschermd stadsgezicht.

Concreet kunnen de horecazaken hun terrassen (vergunde losse en vaste constructies) laten staan tot de laatste zondag van de kerstvakantie van volgend jaar (die eindigt op 9 januari 2022). Dit betekent dat de vergunde grote terrassen tot dan niet moeten inkrimpen naar een maximale diepte van vier meter.

Hier meer details.

Aandachtspunten

  • Respecteer de voorwaarden van de muziekmelding/omgevingsvergunning (Vlarem) en neem de nodige maatregelen zodat lawaai en muziek van binnen in de uitbating niet hoorbaar zijn in de onmiddellijke omgeving. Elektronisch versterkte muziek is niet toegelaten op terrassen.
  • Uitbaters moeten de nodige voorzorgen nemen om zwervuil te voorkomen.
  • Een correcte toepassing van de wetgeving betreffende de verkoop van alcohol blijft cruciaal: geen alcohol aan -16-jarigen en kennelijk dronken personen, geen sterke drank aan -18-jarigen.

 

Hou het veilig: download handige affiches

De Stad stelt een reeks affiches vrij te beschikking van uitbaters. Deze affiches kunnen gebruikt worden om klanten wegwijs te maken in de veiligheidsmaatregelen.

Afstand houden bij aanschuiven
   
   
   
Affiche mondmaskers verplicht 
Affiche mondmaskers verplicht (4-talig)

 

Download alle affiches

Vloerstickers

Horeca-ondernemers en handelaars  kunnen via Stad Brugge vloerstickers met aanduiding van de coronarichtlijnen krijgen. 

Horeca-ondernemers en handelaars kunnen maximum 5 stuks per zaak krijgen. Voor dit product is een afspraak geen vereiste. Plan je echter graag je bezoek of heb je weinig tijd? Maak dan vooraf een afspraak.

Maak hier je afspraak

Organisatoren van publieke evenementen kunnen hun vloerstickers hier aanvragen.

Meer info

Horeca-ondernemers kunnen met vragen omtrent deze heropstart terecht bij de dienst Werk en Ondernemen van de Stad, via werkenondernemen@brugge.be.

Contactinformatie