Stad Brugge start bedeling mondmaskers aan inwoners

19
mei
2020

Het dragen van een mondmasker speelt een belangrijke rol bij het versoepelen van de federale coronamaatregelen. Het stadsbestuur bestelde een grote hoeveelheid mondmaskers voor alle inwoners van Brugge ouder dan twaalf jaar. Meer dan 300 stadsmedewerkers trekken vanaf dinsdag 19 mei de straat op om 105.000 mondmaskers te bedelen in alle Brugse brievenbussen.

De mondmaskers werden op maandag 18 mei aan het Brugse stadsbestuur afgeleverd. Diezelfde dag nog gingen honderd medewerkers aan de slag om de opmaak van de pakketjes per gezin voor te bereiden. Dit gebeurde in het Tempelhof, uiteraard met de nodige aandacht voor de veiligheidsmaatregelen.

Burgemeester Dirk De fauw: “We stellen dus alles in het werk om deze bedeling met verenigde krachten op een minimum van tijd rond te krijgen. Meer dan 170 medewerkers trekken vanaf vandaag (dinsdag 19 mei) te voet, met de fiets of met de auto de straat op om de pakketjes met het correcte aantal in de juiste brievenbus te deponeren.”

Schepen van Personeel en Gezondheid Martine Matthys: “Voor de bedeling werken we vanuit negen verdeelpunten, verspreid over de verschillende deelgemeenten. Onze medewerkers zijn goed gebrieft over hun taak en hun bedeelronde. Het is met enthousiasme dat ze aan de slag gaan. Vorige week lanceerden we intern een oproep en honderden medewerkers gaven spontaan hun naam op om te helpen. We zijn hen hiervoor dan ook zeer dankbaar.”

Burgers zullen duidelijke instructies krijgen over hoe je het mondmasker correct gebruikt en onderhoudt, en in welke situaties het gebruik aangewezen is.

Nieuwe inwoners van Brugge

De coronamaatregelen zorgden voor een vertraging in het administratief proces dat bij een verhuis komt kijken. Daardoor zullen niet alle nieuwe Bruggelingen meteen een mondmasker in de brievenbus vinden.

Wie onlangs naar Brugge verhuisd is en na woensdag 20 mei 2020 geen mondmasker in de bus kreeg, zal een seintje krijgen om een exemplaar af te halen in het Huis van de Bruggeling van zodra de administratieve procedure rond de verhuis is afgerond. Dit is het geval voor alle lopende adreswijzigingen, maar de Stad voorziet ook een mondmasker voor iedereen die tot eind juni van een andere gemeente naar Brugge verhuist.

Mondmaskers voor Brugse scholieren van 6 tot 12 jaar

Naast de bedeling van mondmaskers voor alle Bruggelingen, heeft de Stad ook mondmaskers voor alle Brugse scholieren van 6 tot 12 jaar besteld. Deze maskers worden via de scholen verdeeld.

Vragen over bedeling

Bruggelingen die naar aanleiding van de bedeling van mondmaskers met vragen zitten, kunnen zoals altijd terecht bij het contactcenter van het Huis van de Bruggeling, via 050 44 8000 of op info@brugge.be.

Het is in geen geval de bedoeling om spontaan langs te gaan in het Huis van de Bruggeling. Indien dit nodig zou blijken, zullen de stadsmedewerkers een afspraak vastleggen.