Burgemeester Dirk De fauw lanceert oproep: “Help de zorgsector”

3
nov
2020

De cijfers liegen er niet om. Het aantal besmettingen stijgt dag na dag, de ziekenhuisopnames nemen nog altijd toe en het aantal sterfgevallen door COVID-19 stijgt zienderogen. Dat leidt tot een enorme druk voor de zorgsector. Ziekenhuizen schaalden op maandag 2 november op naar fase 2B, maar het ziet er naar uit dat deze opschaling op korte termijn ook niet zal volstaan.

Burgemeester Dirk De fauw: “De cijfers zien er allesbehalve rooskleurig uit. De zorgsector heeft dringend nood aan extra handen. Ik roep dan ook iedereen op die beschikbaar en bereid is om als vrijwilliger hulp te bieden in de zorgsector. Er is zowel nood aan mensen met een zorgdiploma als aan mensen zonder zorgervaring. Zij kunnen het ziekenhuispersoneel ontlasten van niet-zorgtaken (administratie, logistiek, …). Bereidwillige handen kunnen het werk van de zorgverleners in het ziekenhuis verlichten. Iedereen die wil helpen, kan zich aanmelden via www.vdab.be/helpindezorg en www.helpdehelpers.be.”

“Het zijn momenteel harde tijden, maar als iedereen zich strikt aan de opgelegde maatregelen houdt, kunnen we het virus op de knieën krijgen. Ik reken op de solidariteit en de burgerzin van onze bevolking”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Vanuit de ziekenhuizen komt de vraag om zo weinig mogelijk op bezoek te komen. Komt men toch op bezoek, dan wordt gevraagd om dit zoveel mogelijk alleen te doen en op voorhand de regels te raadplegen op de website van het ziekenhuis. Ter plaatse moeten de richtlijnen van het ziekenhuispersoneel strikt gevolgd worden.